Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Нашите избиратели не гласуват под строй, но аз съм сигурна, че те ще изберат десния кандидат - Цецка Цачева. Това заяви лидерът на Движение България на гражданите, съпредседател на Реформаторския блок и министър на образованието Меглена Кунева пред БНТ.

Oще по темата

"Разбира се, че можехме повече, но не е точно казано минимума. Това, което наблюдавахме, това гласуване, е запазаване на тенденция. Да, Реформаторския блок запази тежестта си", коментира Кунева.

"Всеки иска да стигне до балотаж, мисля че качествата на нашите кандидати бяха забележителни, но последователите на Реформаторския блок се запазват - това е много важно за една политическа сила, защото значи че има бъдеще. Мобилизацията беше пълна, няма място от страната, в което да няма никаква подкрепа за Трайчо Трайков", обобщи тя.

Кунева съобщи още, че вчера на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок са присъствали членове на ДСБ, но сред тях не е бил лидерът на партията Радан Кънев, въпреки че именно той поискал срещата.

"Излязохме с единно решение -  за нас кандидатът на Европейската народна партия е нещо, което ще мобилизира нашите избиратели, поставени между избора между ляво и дясно". Така Кунева аргументира подкрепата на РБ към кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева.

"Оттам нататък е много тежко личното решение на Радан Кънев да помогне със своя призив и оценка България да няма президент, който да идва от левия център на политическото пространство. С ГЕРБ отношенията ни са ясни и те са на базата на коалиционното ни споразумение", каза още Кунева.

По повод евентуални предсрочни парламентарни избори Кунева заяви, че те не са желани, но са възможни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 3: Как да не са разбрали като те ги произвеждат.

16

Васо

преди 7 години

"Всеки иска да стигне до балотаж, мисля че качествата на нашите кандидати бяха забележителни, но последователите на Реформаторския блок се запазват". Учудващо въпреки тебе Кунева. Но така вече не може да продължава. Насраните ви *** лъснаха. Радан да скъсва с такива като теб.

15

Стоянов

преди 7 години

"Нашите избиратели не гласуват под строй , обаче ще подкрепят Цачева"Коя си ти че да налагаш на хората за кого да гласуват?

fallback