Снимка: архив, Bulphoto

Разговори за подкрепа на президентските избори на втори тур няма да бъдат водени. Българските граждани са достатъчно зрели, за да решат. Тази позиция заяви финансовият министър Владислав Горанов след вчерашното "отлагане" на евентуалната оставка на кабинета за балотажа.

Още по темата

По думите му управление на БСП с ДПС и евентуална периферия вече сме имали, а днес трябва да е ясно, че изборите не са за президент, а за различен тип управление и гражданите могат да решат.

Горанов посочи, че едно полувреме не е мястото за окончателни изводи, а вчера в редиците на ГЕРБ е имало много емоционални реакции.

"Според нас само от вчера не може да се направи извод и да се реши, че всичко добро трябва да бъде с лека ръка оставено, за да се подчиним на резултата", коментира той пред bTV.

Министърът бе категоричен, че след като има анонс за оставка, тя трябва да бъде дадена.

"На първи тур няма как да стане. Единствената партия, което се яви освен Татяна Дончева беше ГЕРБ. Не е ясно дали настроенията за парламентарен вот са повлияли, все още нямаме няма позиция на нашите избиратели", посочи той.

Министърът също подкрепя решението на премиера Бойко Борисов да се изчака втория тур на вота.

"Лесното е Борисов веднага да подаде оставка. Правилният отговор за мен е да изчакаме втория тур", коментира Горанов.

Той посочи, че е изненадан, че в големите градове, където традиционно са модерни хора с дясна ориентация, не са предпочели десния кандидат.

"Очевидно има нужда от промяна", категоричен е Горанов. Той смята, че Цачева е по-добрият и подготвен кандидат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase