Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Този път ситуацията в "Арена Армеец" след изборите е нормална, чака се по 3-4 часа. Проблемът обаче е в транспорта - представителите на избирателните комисии чакат да пристигнат предварително договорените с районните администрации превозни средства, които да ги откарат обратно до домовете им.

Още по темата

Общо 17 души са обработвали 500 секции от София... За сравнение на изборите през миналата година, когато предаването на протоколите продължи два дни, данните от 1500 секции се обработваха от 19 души.

"Чакахме четири часа, но сравнително добре мина проверката в ЦИК. Миналата година беше зле, а по-предишните – трагично. В референдума и в списъка за президентски избори нямахме никакви грешки. Сега организацията беше по-добра", обясни жена пред Нова тв, която е предала протоколите от район "Овча купел" в 66-то училище.

"Чакахме около два часа за предаване на протоколите. Миналата година стоях два дни в зала "Арена Армеец", коментира мъж, чиито протоколи бяха предадени тази вечер.

В страната пък има други проблеми, съобщава БНР. В Ловеч броенето на бюлетините и отчитането на резултатите от референдума е затруднило секционните избирателни комисии.

Допуснати са много грешки, твърдят избиратели. Наложило се е, при предаване на протоколите в Районната избирателна комисия те да се коригират и дори да се прави ново преброяване.

След преброяване на 72% от бюлетините Румен Радев води с 28,26 на сто, Цецка Цачева е събрала 21,38%, а Красимир Каракачанов 18,39 на сто от гласовете. На референдума са гласували малко над 56 на сто от избирателите.

До пет часа тази сутрин в Благоевград са били обработени изборните протоколи само на три общини. Едва половин процент е разликата между основните претенденти за президентския пост, а протоколите за референдума са пълни с грешки. 

В момента са приети и обработени изборните резултати от три общини – Сандански, Кресна и Благоевград.  Представителите на секционните комисии изчакват на топло във фоайето на театъра, където са  поставени стотици столове.

Според председателя на РИК Мартин Бусаров организацията е много добра. Седем екипа приемат изборните книжа, работят и 35 пункта на "Информационно обслужване".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase