Снимка: Reuters
fallback

Премиерът Бойко Борисов гласува както за изборите за президент, така и за трите въпроса за референдума.

"Считам, че е важно да се гласува, когато се иска мнението на хората. В крайна сметка това е пряката демокрация", коментира той, след като пусна бюлетините си в училището в Банкя, където е неговата избирателна секция.

"Направиха се промени в Изборния кодекс, защото целта беше да се даде по-голяма възможност, да се улеснят хората да гласуват. Всички, които желаят да гласуват в чужбина и в България. Тези промени не са направени за лошо, а за да може действително всеки желаещ да има възможност да гласува и да го направи", допълни той.

"Дай Боже тези избори като всички останали да минат мирно, тихо и най-добрите да победят", коментира Бойко Борисов.

На въпрос дали има затруднения по време на изборния ден поради направените промени в Изборния кодекс министър-председателят обясни, че доколкото има информация навсякъде секциите са отворени и работят.

"Днешният ден за мен е като всички останали, има ЦИК, има човек в правителството, в лицето на вицепремиера Томислав Дончев, който отговаря, МВР, дежурни прокурори. Нямам роля в днешния ден", каза още министър-председателят Бойко Борисов.

Приемиерът подчерта, че днешните избори за президент служат и за вот на доверие към управляващата коалиция.

Бойко Борисов потвърди намерението си да направи промени в правителството на базата на резултатите от вота за президент на кандидатите, които са издигнати от управляващи партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

ПАТРИОТИ , МАФИОТИИИ

преди 7 години

ШЕФА НА ПАРИЧНИЯ ФОНД - ВАЛЕРИ ВИНКЕЛА, Е УРЕДИЛ СВОИ ФИРМИ ДА ПРАВЯТ ОГРАДАТА С ТУРЦИЯ !!БЛИЗО 95 МИЛИОНА ЩЕ ЛАПНЕ ПАТРИОПА. А ХРИСТО БОТЕВ БИ СТАНАЛ ОТ ГРОБА И КАЗАЛ -- ПАТРИОТ Е, И ТОЙ ЖИВОТ ДАВА , АМА НЕ СВОЯ, А ЖИВОТА НА ПОДВЕДЕНИТЕ И ИЗЛЪГАНИ МАЛКИ ПАТРИОТЧЕТА В ТАЯ Б-Я..СИЧКО Е ПОДМЕНЕНО, СИЧКО Е ПОДМЯНА !!

45

Анонимен

преди 7 години

Bravo na slavi s boiko se rasbirat saschto ne i dvamata sa bogati maje i bes jeni

44

ОСТАВКА

преди 7 години

В една нормална държава,ако Премиера не си изпълни обещанието за оставка след изборите.....народа става и го измита!!!!!За Мутроландия ,народа е нищо!!!!!!

fallback