Снимка: Булфото
fallback

Б-отборът на участниците в президентските избори гастролира в кулоарите на международния пресцентър в НДК. Последните в класацията от днешния вот се появиха първи.

Жорж Ганчев, Николай и Евгедия Баневи, Бисер Миланов - Петното, Александър Томов- Лупи бяха се смесиха с политолози, анализатори и медии около девет часа.

Dnes.bg ги издебна, за да разбере първите им впечатления от резултатите на изборите. 

"Аз нямам право да бъда доволен и недоволен, имам право да служа с цялата си сила, с цялата си мощ", коментира Жорж Ганчев.

Той обясни, че сам финансира предизборната си кампания от началото на 90-те и е много горд с поведението си. 

"Винаги искам де бъда полезен на моя народ и милото ми отечество. Толкова", каза още Ганчев. Той обясни, че резултатите не го изненадват.

"Аз знам какво става под масата и колко "Мики маус" операции се правят. Как докторите решават успеха на изборите", каза Ганчев и допълни: "За мен това е познато от много отдавна, правили са ми го хиляда пъти. 96-а имам 23%, имаше сделка отдолу на червено-синята мъгла и дадоха на Петьо Стоянов, третокаласен адвокат от Пловдив, дадоха му президентството, защото могат да го манипулират. Страхът от мен, прави ми чест, че още съществува и от сянката ми даже", каза още Ганчев.

Евгения Банева, която пристигна в НДК заедно със съпруга си Николай Банев, който беше кандидат-президент, обясни, че изборите са били голяма обида за избирателите.  

"Ние до последния момент не знаехме кои ще са кандидатите. Отделно че няма никакви сериозни критерии за хора, които могат да участват в изборите - като образованост, чисто съдебно минало", каза тя.

Според Банева премиерът няма да спази обещанието си и да подаде оставка заради загубата на първия тур.

"Той не е спазил нито едно от обещанията си, при всички положения ще го извърти по неговия си начин", каза тя.

Съпругът й, кандидатът Банев, обясни, че резултатите от изборите за него са повече от очаквани.

"Тази капсулована политическа класа трябва най-после да баъде взривена и изметена от политическата сцена", категоричен бе той.

Макар и да знае, че гласовете за него не са достатъчни, за да се изстреля към балотажа, лидерът на Българската социадлемокрация – Евролевица Александър Томов призна, че е доволен от изборните резултати.

Той се впусна в битката за "Дондуков 2" с бюлетина №10 и остана доста назад в класацията на избирателите.

Въпреки това коментира пред Dnes.bg, че е изпълнил поставените си задачи за президентския вот.

Главните ни цели са изпълнени – да имаме начело кандидат за президент, на който да вярваме и това е Румен Радев. В половината от областите ние работихме за него, посочи Томов.

Освен това с участието си в президентската надпревара е успял да възстанови соцалдемокрацията и да върне към живот местните организации.

"Това беше втората ни цел. Ние представихме и една амбициозна програма, лансираме 14 гигантски проекта за инвестиции", каза той.

Томов призна, че в крайна сметка въобще не се е стремял към собствен пробив, а просто да "обърне палачинката" и да бъде избран ляв президент.

"Преди втория тур ще работим пак за Радев без да чакаме покана от БСП, нито ще поставяме условия", обобщи той.

Бисер Миланов – Петното, който беше издигнат от Инициативен комитет, обаче не скри недоволството си начина на провеждане на вота.

Номер 8 в бюлетината не му донесе успех, но според него това се дължи на факта, че независимите кандидати нямат възможност за медийни изяви.

"Аз нямах възможност да се представя на изборите, защото съм силно дискриминиран от телевизиите, от партиите, това е манипулация на обществения вот, на общественото мнение, за да не отидат хората да гласуват, да си мислят, че от тях не зависи нищо, че не могат да променят нищо, напротив - от тях зависи, а тази вяра е пътят към свободата", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 7 години

Жоржи също е донасял на ДС.

9

готин

преди 7 години

Е щом и *** и измамника Лупи беше кандидат,,,,,,,

8

Мучачос

преди 7 години

Комунистите много се страхуваха преди 20 години от Жорж Ганчев,защото единствено той в прав текст изкарваше на показ кирливите ризи на БСП - комунисти и СДС- пребоядисани комунисти.Помня уникалната му фраза преди едни избори "ей българино,не гледай така умно,лъжат те.."

fallback