Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Циклово, някога тук е кипял живот, а днес дори спомените за него са на изчезване. Сега тук на власт е разрухата. Това е поредното българско село, което скоро няма да го има на картата на България.

Запознайте се с леля Горица - единственият жител на село Циклово. Тя е бивша електрошлосерка, а днес - неговата пазителка. В селото идва през далечната 1991 г., а от шест години е единственият жител тук.

"Всеки е избрал своя път. Аз съм избрала тук и ми харесва. Комшия нямам от шест години. Идват хора, не скучая. Сама може да съм, но самотна никога не съм се чувствала. Вече съм мъж и жена, няма начин. Трудно е сама жена да стои", сподели леля Горица пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Сред местните 75-годишната Горица е известна като Желязната леля. Причината - не се страхува от нищо и често ходи сама в гората, за да отиде на гости на най-близката си приятелка.

Леля Горица признава, че никога не е пропускала избори, затова и тази година тя ще отиде до урните. Бюлетината ще пусне с желанието политиците да се погрижат и за селата.

"Да се грижат за хората, а не само за себе си и тези около тях. Бих ги посъветвала да взимат правилните решения. Цял живот работя и не знам какво е да имам спестени пари. А деца станаха с милиарди", каза още жената.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 7 години

Не гласувайте с "не подкрепям никого".Това е капан и гербавите ще си присвоят вашите гласове.

10

Анонимен

преди 7 години

На вниманието на всички бивши,настоящи и бъдещи президенти, премиери,министри, депутати,областни управители,кметове,съветници и т.н. "демократично" избирани и назначавани управленци и служащи:през гугъла-24 сериен филм за "демокрацията по нашенски":"Слуга Народа - все серии подряд, 1-4 серии комедийного сериала"

9

еделвайс

преди 7 години

Смътно си спомних за едно стихотворение на Недялко Йорданов за България. Много силно, с много истина, и пропито с много болка...... Е, дано всичко това приключи на тези избори. България да ТРЪГНЕ по нов път. Няма да е лесно, и няма да стане отведнъж. Важното е да се започне. Мисля че Радев ще се помъчи да направи това. Но не чакайте само на него. Както бе казал Симеон Втори- с всеобщи усилия! Всички заедно! БСП грабнаха Радев от пространството, но нека се дистанцират от него. БСП са никои!!!

fallback