Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Дни преди вота отиваме на разходка из Северозапада с мездренския славей Цветино Джукати.

За какво ще гласуват хората от най-бедния край на държавата и Европа, и какво е общото между чалгата и политиката? Отговорите потърсиха репортерът Михаела Карабельова и операторът Петър Симеонов.

Кючекът "Не мо'а се запра" изстреля Цветино Джукати на върха, а съвсем наскоро изпълнителят от Мездра разбуни духовете с песента "Жаба влачи телевизор с нокторезачка".

Отвъд хумора обаче Цветино е обикновен човек от Северозапада, който мие коли, за да прави музика. Тук започва и историята за чалгата, разрухата и политиката.

"Тук в Северозапада е пълна мизерия", споделя Цветино пред Bulgaria ON AIR. "Един дойде при мене, няма да кажа кой, от селото ми е. Идва при мен и ми казва: Цветино, дай да гласуваме за еди коя си партия, давам ти 30 лева за глас. Викам му, слушай ме сега какво ще ти кажа - взимаш колата, обръщаш и да не съм те чул повече. Аз не съм боклук да ме подкупваш с 30 лева".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

ii

преди 7 години

toia e pi4

26

Анонимен

преди 7 години

А тоа айде да не го обиждам български гражданин знае ли Имената на 5-то си Поколение назад няма значение било по майчина или по бащина линия

25

Анонимен

преди 7 години

Ром да се кръсти , магаре и космос

fallback