Снимка: БТА
fallback

Общ преглед

Правителството ще положи всички усилия, от страна на МВР и всички служби, президентските избори да преминат спокойно, както всички очакват. Това каза пред журналисти в Асеновград премиерът Бойко Борисов, който присъства на освещаването на най-новата църква в града "Свети Архангел Михаил“, предаде „Фокус".

Бойко Борисов благодари специално на Слави Трифонов за това, че е положил усилия снощната проява на "Орлов мост“ да премине мирно и спокойно така наречената от него "партийна проява", за което премиерът е имал притеснения.

"Но въпреки всичко, той си проведе проявата спокойно. Благодаря, че и Трифонов положи усилия за спазване на реда". Това заяви премиерът Бойко Борисов на излизане от новата асеновградска църква.

Попитан дали очаква компромати в последния момент преди предстоящите избори, премиерът Бойко Борисов отговори, че такива излизат всеки ден, но той не им обръща внимание.

В проповедта си митрополит Николай специално благодари на Борисов. "Той е първият държавник, който усилено подпомага ремонтирането на стари църкви и манастири и строителството на нови в България. Вие, г-н Борисов ще имате признанието на православните христиани в България", каза владиката, предаде "24 часа".

За първи път при откриване на православен храм има такова височайши присъствие - патриарх, цар и премиер, коментираха миряни.

"Ваше Светейшество, вие сте ангелът на Българската православна църква на земята, Бог да ви пази, и дарува със здраве бодрост и сили", обърна се Николай към патриарха.

Той не спести суперлативи и за Симеон Сакскобургготски. Според него за БПЦ той си остава цар. "Вие, Ваше Величество, помогнахте на църквата със съзнанието на държавник и затова ви почитаме", каза още владиката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 7 години

ZZARSSTVO BALGARIA i TARNOVSSKATA KONSSTITUZZIA... SSAEDINENIETO PRAVI SSILATA...

49

Анонимен

преди 7 години

Това е майтап бе :)

48

Анонимен

преди 7 години

Този крадлив, лъжлив и алчен старец е толкова цар, колкото аз съм император!

fallback