Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан разкри пред Bulgaria ON AIR за кого от претендентите за държавен глава ще дадат гласовете си симпатизантите на политическата формация.

"С оглед на ясните ни критерии за атлантизъм, не може да очаквате ДОСТ нито на първи, нито на втори тур да подкрепи когото и да е от левите кандидати“, съобщи той.

Според него би било несериозно да подкрепят когото и да е от независимите кандидати.

"Остава да се вгледаме в кандидатите на дясно и практически изборът ни е сведен до Трайчо Трайков и Цецка Цачева, но в реформаторите имаме един абсолютно непреодолим проблем", заяви Местан.

По думите му те носят основна отговорност, дори историческа вина, за това, че в началото на мандата на това Народно събрание, буквално са изрекетирали Бойко Борисов за вкарването на ПФ, определени като фашистки сили.

Местан е категоричен, че са стигнали до решението ДОСТ да подкрепи Цачена след  разговори с членовете и симпатизантите на движението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 7 години

По добре генерал Радев президент отколкото БКП членката и партийната цекретарка Цачева

69

Що?

преди 7 години

Герб решиха да сменят лелката с бабичка.

68

Анонимен

преди 7 години

До ТракиецТа за делото за т.нар. Възродителен процес. Това, предполагам е с цел да спечели правдата. Само не знам дали на г-н премиера ще му хареса ....Той тогава също не е бил за гъби.

fallback