Снимка: ЕСТАТ ООД
fallback

По данни на социологическо проучване на ЕСТАТ ООД за обществено-политическите нагласи сред българските избиратели преди предстоящия президентски вот - кандидатът на партия ГЕРБ Цецка Цачева събира одобрението на 20,9% от посочилите, че ще гласуват.

Втори е кандидатът на БСП ген. Румен Радев с 15,5 процента. Изненадващо с почти същия резултат се откроява независимият кандидат Веселин Марешки, за когото одобрение са дали 15,2 на сто от участниците в изследването.

Издигнатият от инициативен комитет и определящ се като несистемен играч срещу статуквото изпреварва Красимир Каракачанов и Ивайло Калфин, които завършват челната петица на кандидатите за президент.

На фона на тези резултати прави впечатление високият процент на хората, които заявяват, че още не са решили за кого ще гласуват – 13% от анкетираните. 8 процента са категорични, че няма да подадат своя глас, а почти още толкова не могат да преценят.

На въпрос: "За кого ще гласувате, ако искате да протестирате срещу политическата система?", най-много гласове в анкетата събира кандидатурата на Веселин Марешки – 19 на сто.  Следва кандидатът на БСП ген. Румен Радев с 11 на сто от гласовете на анкетираните.

---------------

Изследването на на ЕСТАТ ООД  е проведено в периода 5-10 октомври 2016 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

СМЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ...ХХ

преди 7 години

МАРАТА , ЩЕ КАТУРНЕ КАНДИДАТА НА ПАРТИЯТА -МАЙКА БКП!!ШЕ ПАДНЕ МАЙТАП !!!!!!!!!!!!!!!ШЕ КАРАМЕ С ЕВТИН БЕНЗИН , ЦЕЕЕЕЕЕЛИ ....5-ГОДИНИИИИИИ.......ДАВАЙ НАРОДЕ----ГЛАСУВАЙ ЗА МАРАТАААААААААААААААААА.....

30

майка плаче

преди 7 години

Важно е да се гласува за име, а не да се протестира чрез задраскване на квадратчето, неподкрепящо никой! Защото по този начин гласа Ви ще го налапа майката! Ако сте се събудили от летаргията, на втория тур трябва ВСИЧКИ да са срещу майката. Иначе майка плаче!

29

Mareski

преди 7 години

samo Mareski

fallback