Снимка: архив "Булфото"

Премиерът Бойко Борисов отправи остри критики към партньорите си от Патриотичния фронт и Реформаторския блок и към опозицията по повод последните събития в политиката.

Той се появи изненадващо в НС, след като парламента не можа отново да заработи заради липсата на кворум и помоли председателстващия Димитър Главчев да свика извънредно заседание.

Борисов поискал от депутатите си и да приемат всички промени в Изборния кодекс, които искат от опозицията.

Той обясни, че всички предложения, които сега се критикуват публично, били на ПФ и на РБ. Борисов припомни, че е присъствал на срещата на партийните лидери, когато се взимали последните решения за промени в Изборния кодекс.

Още по темата

"Патриотичният фронт искаше 35 секции и не искаше да отстъпи, Реформаторският блок ги беше страх, че не могат да минат четирите процента и те настояха за това. Сега излиза, че ние сме го предложили и едва ли не. Откъде-накъде?", попита Борисов и допълни: "Още на следващото заседание – каквито предложения имат от опозицията – да се махне таванът и каквото искат, ще им го приемем", обяви премиерът и допълни, че той е за честни избори.

"Откъде-накъде РБ ще се правят на опозиция. Ние с Горанов и Бъчварова събрахме повече пари за учители, а някой ще казва, че Дани Кирилов предложил квадратчето. Това е абсолютна лъжа. Аз бях там, абсолютна лъжа", каза още Борисов.

Той отново потвърди, че ако ГЕРБ не са първа политическа сила на 6 ноември, ще се отдръпне, защото това ще значи, че има други мнозинства. Отдръпнели ли се ГЕРБ, нямало да участват в други мнозинства.

Борисов обясни, че групата на ГЕРБ му е поискала да преформатира правителство. Затова той призова Реформаторите да бъдат в парламента и да се държат като управляващи.

"Или РБ ще дойдат и ще се държат като управляващи, или довиждане. Повече с тях няма да се занимавам. Откъде-накъде те ще ми лицемерят на Министерски съвет, а депутатите им ще правят каквото искат?", попита още Борисов.

Той обясни, че нормалният ритъм на парламента е бил нарушен от БСП, които извадили черен плакат. "Тези, които заГЕРБиха България!  Ние само сме строили!", отсече Борисов.

Премиерът обясни, че се надява ГЕРБ да възобновят работата на парламента, за да не говорели хората, че депутатите са във ваканция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase