Снимка: ГЕРБ
fallback

Общ преглед

Шефката на парламента в отпуска Цецка Цачева отиде на крак при Черкаските баби във Вършец. До дни при тях ще пристигне и дар от нея – чисто нови фолклорни носии.

Цачева и Черкаските баби имат сложни отношения и те станаха публично достояние през пролетта на тази година. Всичко тръгна от една реплика на Цачева към заместника й Алиосман Имамов пред неизключените микрофони на трибуната в парламента, че отива да се снима с "няк'ви баби".

Oще по темата

Бабите се оказаха именно Черкаските баби, а пренебрежителното отношение на парламентарната шефка към тях даде повод за много критики.

Преди дни, когато обяви, че излиза отпуск заради предизборната кампания, Цачева съобщи и че ще дари заплатата си за този месец на бабите.

"Поех ангажимент да бъда при вас и ето, че днес съм във Вършец и се срещам с най-известните баби в държавата в момента – Черкаските баби", каза им Цачева при повторната им среща днес – на тяхна територия.

Тя им благодари, че съхраняват културните традиции по техния край и на страната. "Поклон пред делата ви", каза парламентарната шефка в отпуска.

Тя помоли бабите да гласуват за нея и обеща, че заедно с Пламен Манушев ще бъдат достойни президент и вице.

И шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов изчетка бабите и ги поздрави за тяхната самоотверженост в опазването на културните традиции на Северозападна България.

"С г-жа Цецка Цачева и с парламентарната група на ГЕРБ поехме ангажимент пред вас и до дни ще ви подарим чисто нови народни носии, които сме поръчали и вече се шият. А вие продължавайте да предавате традициите на младото поколение", каза им Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 7 години

От анкетата :Цецка Цачева15%Ген. Румен Радев27%Трайчо Трайков12%Ивайло Калфин4%Красимир Каракачанов10%От проучвания на гербераската медиана - обратното .ЦАЧЕВА МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИ САМО АКО БОКО ПОДМЕНИ БЮЛЕТИНИТЕ. ОТНОВО

43

АНОНИМЕН

преди 7 години

зАЩО НЕ СНИМАХТЕ КАМЕРНИЯ СЪСТАВ НА ХОРАТА В ЗАЛАТА ? НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ НА ВЛАСТ. ЧУМАТА ГЕРБ ЩЕ СЪСИПЕ ДЪРЖАВАТА. ДА ГИ РАЗКАРАМЕ С ГЛАСУВАНЕ ЗА ПАТРИОТИТЕ С 19 КАРАКАЧАНОВ-НОТЕВ

42

Стоян

преди 7 години

Защо ГЕРБ са провал и срам:1. Нови заеми за 16 млрд.лева. Какъв успех е да се теглят заеми, които да изплащат и внуците ни?2. Провалени кандидатури за шеф на ООН? Има ли въобще по-голям външнополитически скандал в новата ни история?3. Спрени три големи енергийни проекти Бургас-Александруполис, Южен поток и Белене? Тъкмо в тези мандати, България се прости с ролята си на регионален енергиен лидер.4. Абсолютна безпомощност да се доизгради оградата на югоизточната ни граница. Завариха изграден

fallback