Снимка: архив Булфото
fallback

Лидерката на ДБГ Меглена Кунева влезе в стила на премиера Бойко Борисов и обяви на шега, че ако Цецка Цачева е кандидат за майка на нацията, то кандидатът на РБ Трайчо Трайков е син на нацията.

Кунева обясни, че е изненадана от решението на ГЕРБ да номинират Цачева и да оставят дупка на мястото й в парламента. "Цачева е добър председател на Народното събрание", каза още лидерката на ДБГ пред bTV.

Oще по темата

Тя отказа да отговори на въпроса кого ще подкрепят РБ при балотаж между Цачева и ген. Радев. Според Кунева това е лошо формулирано питане, защото предпоставя резултата на вота. Все пак лидерката на ДБГ обясни, че основният опонент на РБ на вота е БСП.

Кунева коментира и скандала около Медицинския университет в София, където одит откри нарушения при обществените поръчки и приема на студенти. Просветният министър обясни, че  проверката е рутинна и е възложила проверки за всички медицински университети в страната.

"Да, в него има притеснителни неща. Прокуратурата изиска този доклад, те ще преценят дали става въпрос за престъпление или за нарушения", каза вицепремиерът.

Срещу бившия ректор проф. Ваньо Митев беше образувано досъдебно производство. Самият той отрича да е допускал или извършвал злоупотреби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 7 години

Цачева майка, Трайков син, а Бойко трябва да е таткото. Гласувай, народе, иначе Бойко ще се разсърди и ще подаде оставка.

69

до 71

преди 7 години

Каква е тая " майка Турция, която щяла..." Това ли е ръдинэта на скандалните ваксини и пръстовите идентификатори на чорбаджи Петър Менгилето

68

Анонимен

преди 7 години

А Кунева е злата мащеха на нацията.Заедно с доведения си син д- р Менгиме- пръстотрошача с ваксините.

fallback