Снимка: iStock

Лятото е само на няколко дни разстояние, а това означава само едно – време е да засилим тренировките и да намалим вредните храни. Заседналият начин на живот се ограничава само до 8-часовия работен ден, а останалите часове са посветени на движение сред природата или във фитнеса. Необходимото количество сън също е от ключово значение за поддържане на здравословен живот, така че забравете за телефоните късно вечер и се отдайте на истинска почивка, която да ви зареди със сили за следващите приключения.

Вече сте си установили тренировъчен режим и хранителен план, но все още не виждате подобрения в някои области от тялото? Коремът не иска да спада, въпреки че сте намалили калориите, стоите далеч от алкохола и сте повече от три пъти седмично във фитнеса. Искате да разберете каква е причината? Ние сме тук, за да ви помогнем.

7 причини защо не горите коремната мазнина

1. Не получавате достатъчно магнезий

Телата ни се нуждаят от магнезий за повече от 300 химични реакции, включително поддържане на стабилен сърдечен ритъм и регулиране на нивата на кръвната захар, но в допълнение към тези ползи за здравето, хранителното вещество може също да помогне за загуба на тегло и намаляване на коремните мазнини. Проучване в Journal of Nutrition установява, че по-високият прием на магнезий е свързан с по-ниски нива на глюкоза и инсулин на гладно – маркери, свързани с мазнините и наддаването на тегло – а допълнително изследване от Англия установява, че магнезиевата добавка може да има някои благоприятни ефекти върху намаляване на задържането на течности по време на менструалния цикъл, което означава, че ще се чувствате по-малко подути.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase