Снимка: Кадър Youtube

Две тела са били открити на мястото на вчерашната влакова катастрофа в руската република Коми. В неизвестност остава момиче на 15 години, съобщава ТАСС, позовавайки се на властите.

Хоспитализирани са 10 души, включително 14-годишно момиче, което е в изключително тежко състояние в интензивното отделение на Детската клинична болница в Коми. Няколко човека са били откарани в болницата за спешна помощ във Воркута. Други пострадали се лекуват в Инта - най-близкото селище до мястото на инцидента.

"Вчера след железопътния инцидент постъпи едно момиче на 14 години в тежко състояние. Беше закарано в спешното отделение, бяха извършени всички диагностични мерки. Беше отведено в операционната зала, бяха извършени хирургически интервенции. По-нататък тя беше настанена в интензивното отделение. В 2 часа пристигна бригада от Центъра за медицина на бедствията на Република Коми, която ни помогна при лечението на това момиче. След това тя беше транспортирана до Сиктивкар със санитарен транспорт", каза д-р Валентина Копченкова.

Момичето е в интензивното отделение на Детската клинична болница на Република Коми в изключително тежко състояние, уточниха от министерството на здравеопазването на Коми.

Девет от 14-те вагона на влака по линията Воркута-Новоросийск дерайлираха и се преобърнаха на прелеза Инта-1 - Уголни на Северната железопътна линия вчера, припомня БТА. По данни на ръководителя на региона във влака е имало общо 195 пътници и 20 железопътни работници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase