Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лидерите на Русия и Северна Корея и техните делегации разговаряха в космодрума "Восточний", след което последва официален обяд, даден от Владимир Путин в чест на Ким Чен Ун. След това севернокорейският лидер пое обратно по дългия път към вкъщи, предадоха руските медии.

Докато Путин и Ким си обещаваха помощ в "борбата срещу империализма" и за изстрелването на ракети те похапнаха стилно и сладко.

Владимир Путин започна официалния обяд с тост "за бъдещото укрепване на сътрудничеството и приятелството между нашите страни, за благополучието и просперитета на нашите нации, за здравето на държавния лидер и на всички присъстващи", предаде CNN.

Жеста върна и Ким Чен Ун, който заяви, че е уверен в успеха на Русия в Северния военен окръг и вдигна тост за здравето на Путин и "новите победи на велика Русия", цитира тоста му Телеграм каналът "ВЫ СЛУШАЛИ МАЯК".
Каналът публикува и менюто от обяда, което включва: бяло и червено вино от двореца в Дивноморское, салата от патешко месо, смокини и нектарини, ролца от камчатски раци, рибена супа от бял амур.

Основното ястие включва есетра с картофи и гъби, телешки антрекот с печени зеленчуци, а за десерт - сорбе от морски зърнастец (медоносно растение, познато и като дива боя), кондензирано мляко с черни боровинки и борови ядки.

Това беше втори официален обяд, организиран от Русия за Ким Чен Ун след посещението му във Владивосток през 2019 г., припомня CNN.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase