Снимка: БГНЕС
fallback

Има данни за 16 полицейски служители, които са нарушили свои задължения или са извършили действия, които могат да се третират като дисциплинарни нарушения”. Това каза в Бургас вътрешният министър Иван Демерджиев. Данните са резултат от проверка, наредена от министъра.

Oще по темата
Той се срещна с роднини на загиналите полицаи при катастрофа с автобус в Бургас през лятото.

Най-фрапантни нарушения са допуснати от служители на "Гранична полиция", подчерта министърът. "В доклада се съдържат имената на директор на РДГП (Регионална дирекция „Гранична полиция”, бел. ред.), началник на ГПУ - Бургас, началник на ГПУ - Малко Търново, зам.-началник на ГПУ - Малко Търново. Най-общо, тези лица, които са замесени в извършването на това престъпление, са били установени, задържани предишния ден. Били са освободени и след като са освободени, са стигнали до Харманли, взели са втори автобус и са се върнали тук и са извършили това, което знаем всички", каза още Демерджиев.

По думите му не е подадена навременна информация. "Могло е да бъде подадена 17 мин. преди инцидента. Подадена е 3 мин. преди инцидента", каза ресорният министър. Той подчерта, че в следствие на това двамата загинали полицаи не са разбрали, че автобусът, който се движел към тях, е склонен да не се подчинява на полицейски нареждания.

"Сред 16-те проверявани служители, за които има събрани данни за извършени престъпления, са началниците на гранична полиция Бургас и Малко Търново, както и на регионалното управление. Един от началниците вече е подал оставка, други двама са били командировани", каза още Демерджиев.

Разследват се и още няколко служители на гранична полиция, които са заподозрени, че са прибирали лични вещи от заловени мигранти.

Относно украинските бежанци Демерджиев каза, че държавните бази, в които ще бъдат настанени, са с капацитет 34 хиляди места и вече са получени списъци за тях в областните дирекции на МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Убиват с камери

преди 1 година

Свидетели потвърдиха убииство с инфаркт на колега ударно пресканиран от видео терористични ТОЛ Камери.. Сниман пресканиран слиза от колата пада и умираМОгат да причинят инсулти и инфаркти на водачи и пътници по време на движение.. ДА с е провери за подобни убииства и разболявания.. След ударно видео пресканиране жертвите получават остро главоболие ,болки в очите,пулсации на слепочия и увреждане на сърца.. МНого трунно лечение.. Вижте поразени КИРИЛ ПЕТКОВ /дясно око..

22

Убиват с холограми

преди 1 година

вече много години терорисит изпробват оръжия за манипулиране на водачи .. Много тежки манипулации след полуени сигнали засякохме през дигитално холограмни стикери лепени при технически прегледи на предни стъкла вляво от водача. Обсебени водачи бяха озверявани през тези пси активни стикери с цел убииства и показни катастрофи. По жестоко вредни са новите ЕКО стикери...ПОлзват сателити за обемно следене на всеки стикер,ДА се докладва какви оръжия има инсталирани в тях. Имали и антени вероятно и

21

Внимателно

преди 1 година

САмоубииствената маневра на загиналите вероятно е предотвратила жертви на друго място със същия автобус..Бог да ги прости..Експерти да огледат джиповете след автобуса и видео за автобуса с цел анализ на вероятно използвано дигитално холограмни зомбиращи водачи оръжия вкл на предни стъкла и в автомобилите..Виждат се обсебени водачи ...

fallback