Снимка: БГНЕС
fallback
Затлъстяването се влияе повече от начина на живот на човека, а не толкова от генетичната  му предразположеност, твърдят учени от Мичиганския университет и изследователския център при Масачусетската болница, предава РИА Новости.
 
Учените анализираха данните на 2500 американци, които участваха в проучване на причините за сърдечно-съдовите заболявания в продължение на 25 години.

Експертите наблюдават промените в индекса на телесната маса и също така използват математически модели за оценка на риска от затлъстяване за всеки участник въз основа на тяхната ДНК.

 
В резултат на това учените откриха, че факторите на околната среда (включително социалните) определят риска от затлъстяване на 80 процента, а генетиката - само на13,6 процента.

Според авторите изключението са хора с редки наследствени причини за заболяването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 4 години

Това, което го пише в тази статия и което уж било новоизлюпена идея на някакви "учени" ми го е казвала още баба мина село преди 40 години. Не си пълнете статиите с глупости.

8

х

преди 4 години

Тесто, растителни мазнини, захар, преработени въглехидрати, безалкохолни напитки, алкохол и нулева двигателна активност, горе долу това са причините.

7

Анонимен

преди 4 години

Ми, най-вече е от ядене

fallback