Снимка: БТА

Армията е готова да помогне на полицията при мигрантска криза по границата с Гърция, заяви вътрешният министър Младен Маринов в интервю пред БНР.

Заради проблемите с мигрантите край Солун остава засилено присъствието на полиция и жандармерия по българо-гръцката граница.

Още по темата
"Предприели сме мерки по усилване на територията около границата. Гранична полиция и сили на жандармерията, които работят в малките населени места по българо-гръцката граница, са в готовност за реакция при евентуално приближаване на такива групи. В постоянна връзка сме с гръцките и македонските колеги, както и с турските", посочи МВР шефът.

Той уточни, че обстановката се следи изключително внимателно и се обменя информация със службите на съседните държави.

"Имаме и разработен план за действие при кризи. С вицепремиера Каракачанов сме в контакт по отношение на използване на армията в определени ситуации", подчерта Маринов. Той все пак успокои, че към момента обстановката в Северна Гърци е под контрол.

Маринов посочи, че групата мигранти, която има намерение да тръгне към Северна Македония, е около 600-700 души. Тази цифра обаче се променя, уточни той и посочи, че органите на реда трябва да бъдат готови за всякакво развитие на ситуацията.

По думите на министъра и на българо-сръбската граница полицейските патрули са усилени. Има също съвместни патрули със сръбската гранична полиция, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase