Снимка: БТА

Армията е готова да помогне на полицията при мигрантска криза по границата с Гърция, заяви вътрешният министър Младен Маринов в интервю пред БНР.

Заради проблемите с мигрантите край Солун остава засилено присъствието на полиция и жандармерия по българо-гръцката граница.

Още по темата
"Предприели сме мерки по усилване на територията около границата. Гранична полиция и сили на жандармерията, които работят в малките населени места по българо-гръцката граница, са в готовност за реакция при евентуално приближаване на такива групи. В постоянна връзка сме с гръцките и македонските колеги, както и с турските", посочи МВР шефът.

Той уточни, че обстановката се следи изключително внимателно и се обменя информация със службите на съседните държави.

"Имаме и разработен план за действие при кризи. С вицепремиера Каракачанов сме в контакт по отношение на използване на армията в определени ситуации", подчерта Маринов. Той все пак успокои, че към момента обстановката в Северна Гърци е под контрол.

Маринов посочи, че групата мигранти, която има намерение да тръгне към Северна Македония, е около 600-700 души. Тази цифра обаче се променя, уточни той и посочи, че органите на реда трябва да бъдат готови за всякакво развитие на ситуацията.

По думите на министъра и на българо-сръбската граница полицейските патрули са усилени. Има също съвместни патрули със сръбската гранична полиция, добави той.
 

Коментари Напиши коментар

48

SS

преди 2 години

Оградата дето е на границата е пълен ***.Някой трябва да преподава уроци,ка се правят трайни и ефективни инженерни съоръжения.Трябва бетонна ограда 6 метра висока отгоре Бруно,(вид бодлива тел),зад оградата ров 2метра дълбок,с бруно и на всеки 20 метра вишка,прожектори кучета картечници,гранати със сълзотворен газ,(произвеждаме ги)

47

Само питам

преди 2 години

Армията с палки и прашки ли е?

46

Анонимен

преди 2 години

Според Сашо Диков и други журналисти, лицето на снимката-понастоящем министър на ВР- е бил охрана на известния мафиот Мето Илиенски.