Снимка: Reuters

Охраната по границите ни е засилена заради евентуален мигрантски натиск. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов пред журналисти в парламента.

По-рано се появиха информации, че мигранти се събират около бежански лагер в Солун. Те възнамеряват да потеглят към границата със Северна Македония, а оттам и към Западна Европа. Полицейските части използваха сълзотворен газ, за да принудят мигрантите да се завърнат обратно в лагера.

Още по темата

"Имаме информация за подготвяне на миграционни процеси от по-дълго време. Във връзка сме с всички съседни държави. Към момента в Гърция има известно напрежение. От вчера следобед сме усилили нашите граници с допълнителни патрули, имаме готовност за въвеждане и на план, който сме разработили за действие при кризи", каза Маринов.

Той уточни, че информацията е, че мигрантите ще опитат да тръгнат към Северна Македония, но са взели мерки и за охрана на българската граница.

Младен Маринов допълни и че се следи ситуацията във Войводиново и са готови за реакция в случай на напрежение.

Жителите на Войводиново обявиха, че са готови за протест заради условните присъди на ромите, които пребиха жестоко командос.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase