Снимка: Reuters

Охраната по границите ни е засилена заради евентуален мигрантски натиск. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов пред журналисти в парламента.

По-рано се появиха информации, че мигранти се събират около бежански лагер в Солун. Те възнамеряват да потеглят към границата със Северна Македония, а оттам и към Западна Европа. Полицейските части използваха сълзотворен газ, за да принудят мигрантите да се завърнат обратно в лагера.

Още по темата

"Имаме информация за подготвяне на миграционни процеси от по-дълго време. Във връзка сме с всички съседни държави. Към момента в Гърция има известно напрежение. От вчера следобед сме усилили нашите граници с допълнителни патрули, имаме готовност за въвеждане и на план, който сме разработили за действие при кризи", каза Маринов.

Той уточни, че информацията е, че мигрантите ще опитат да тръгнат към Северна Македония, но са взели мерки и за охрана на българската граница.

Младен Маринов допълни и че се следи ситуацията във Войводиново и са готови за реакция в случай на напрежение.

Жителите на Войводиново обявиха, че са готови за протест заради условните присъди на ромите, които пребиха жестоко командос.
 

Коментари Напиши коментар

28

mdaa

преди 2 години

БГ е разпределителна площадка - идват хиляди, стоят, регистрират ги, през това време други идват , някой заминават и така ние сме все сборен пунк за разпределяне и все сме си пълни с мигранти които трябва да хрантутим.

27

axa

преди 2 години

До Анонименама и да си плати, не после да ни вдигат вноските и дефакто ние да ги храним

26

daaa

преди 2 години

съгласно подписаните ни с ЕС закончета тази "засилена"охрана не е за да ги спира, не ни се разрешава, а за да ги регистрираме, което ЕС ни задължи след като подписахме и се съгласихме. така че докато сме в ЕС няма спасение от мигрантите никакво.