Снимка: Bulgaria ON AIR

Сериозно напрежение има в Гърция. По информация на Bulgaria ON AIR над 1000 мигранти остават в импровизирания палатков лагер край Солун. Те отказват да се върнат в бежанския център "Диавата".

Още по темата


Според местни медии бежанците са решени да стигнат до границата със Северна Македония и чакат тя да бъде отворена. Засилено е полицейското присъствие. Преди време емигрантите напуснаха бежанския лагер в опит да се отправят към границата. Те бяха спрени от силите на реда, които използваха сълзотворен газ. До напрежението се стигна, заради фалшиви новини разпространени в социалните мрежи.

Тогава мигрантите са били подлъгани от публикации, че може да достигнат свободно до границата на Гърция с Албания и Северна Македония, а след това да продължат пътя си към Централна Европа.

"Постоянно ни казват да чакаме! Направихме го и накрая решихме да отидем до границата, да спим там и после да заминем за друга страна. По-добра държава, по-добър живот", призна иракски емигрант.

При днешните сблъсъци е ранен един фоторепортер, а двама мигранти са задържани.
 

Коментари Напиши коментар

36

някой

преди 3 години

Тези, искат само социални помощи, не се сещат че някой трябва да ги изработи! За тях работата е табу. Най долното е, че използуват жени, старци и деца, като жив щит!

35

Анонимен

преди 3 години

До 35 Изредените от Вас държави от Персийския залив не са подписали конвенцията за бежанци , и по никой международен договор не могат да ги накарат да приемат емигранти!Всъщност тези държави наляха стотици милиони долари в разни фондове на ООН в подкрепа на бежанците!

34

1

преди 3 години

До АнонименТова е все едно кошер да се напълни с търтеи. Като свършат пчелите и меда, какво става?