Кадър: YouTube

Веднага след удара на магистралата в Германия Шабан Шаулич е слязъл от колата сам, без да е бил видимо ранен. Поради това трябва да бъде изяснена точната причина за смъртта. Това каза сръбският външен министър Ивица Дачич пред телевизия „Хепи“.

"Шабан е слязъл от колата, но му е било толкова лошо, че е трябвало да го откарат в болница. Било му е лошо, но е бил в съзнание. Той е слязъл от колата без видими следи от наранявания. Оплакал се, че има проблем с гърлото, гърдите, че нещо го задушава. Извикали са хеликоптер и са му дали някакво приспивателно и той вече не се събудил. В болницата са се опитали да го реанимират, отворили са го и са установили, че са се появили усложнения с аортата. Прокурорът сега иска аутопсия, за да се види от какво е починал“, разказа Дачич.

"Не е ясно кога ще бъде върнато тялото в Белград, все още не съм срещнал човек, който да не е споменал смъртта на Шабан, това е голяма загуба. Беше добър човек, винаги се отзоваваше и помагаше на младите певци, правеше им песни, не беше суетен... Обичаше да пее, има певци, които изпеят 2-3 песни и довиждане. Той беше в състояние да остане цяла нощ и пееше от душа и сърце. Един-единствен е Шабан, трудно някой ще го замени, където и да се обърнеш – Шабан, всички песни, които обичаме, повечето, са негови песни“, каза министърът.

Още по темата

Той обясни, че сега главното е тялото да бъде върнато в Сърбия, „да се установят подробностите, да не би лекарите да са сгрешили нещо... Става дума за смъртта на двама души (загина и музикантът Мирсад Керич -б.а.). Не е имало свидетели, шофьорът, Шабан и неговият кум са били единствено там и са откарани в различни болници. Защо тялото може да се види чак в четвъртък? Тялото е под прокурорско разпореждане“, обясни министърът.

"Бяхме приятели с него, трудно може човек да приеме такова нещо... Човек никога не знае кога ще си отиде от този свят, затова трябва да живее, като че всеки ден е последен. Най-лошото е, че синът му стягаше сватба, но стана каквото стана“, каза Дачич.

Шабан Шаулич беше на път да изпълни най-голямото си желание, но не успя, пише и сръбският вестник „Блиц“.

Мечтата на Шаулич беше да ожени единствения си син Михайло. Два дни преди смъртта си Шабан Шаулич правел списък на гостите за сватбата на сина си.

"Ден преди да тръгне на път за Германия разказваше как ще изглежда сватбата на Михайло, кой ще бъде поканен, кой ще пее. Беше много радостен, когато говореше за това. Каза, че това ще бъде най-голямата сватба, виждана досега и на нея ще покани хората, които са му близки и които са били важни в живота му", разказа източник на сръбския вестник „Курир“.

"Шабан беше много щастлив, когато в края на миналата година Михайло му каза, че е поискал ръката на приятелката си Даниела Мандич. Толкова го притискаше да се ожени, това беше най-голямото му желание, че реши да се включи в организацията. А е добро известно, че той никога не е участвал в никакви подготовки, всичко оставяше на съпругата си. Дори в организирането на концертите си не участваше, всичко беше в ръцете на съпругата и сътрудниците му. През последните години казваше, че иска да има спокоен живот с Гоца, децата и внуците“, казва източникът на сръбското издание.

Кралят на сръбската народна музика Шабан Шаулич почина на 17 февруари при тежка катастрофа в Германия. При инцидента загина и музикантът Мирсад Керич, който е шофирал и който е бил включен в участията на Шабан Шаулич.

Автомобилът, с който Шабан Шаулич е пътувал, е бил ударен от друга кола, управлявана от германски гражданин, който е бил под въздействието на алкохол и без шофьорска книжка.

Днес стана известно, че мъжът, предизвикал катастрофата, е задържан. Едно от повдигнатите му обвинения е за тежко убийство, причинено при движение по пътищата. Интересно е, че маздата, която 34-годишният мъж е управлявал, не е негова. Освен това той не е и регистриран, че живее в Германия, съобщи "Вестфален блат".

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 2 месеца

Сръбски медии писаха, че виновният е туpчин. А що за решение е да дадеш преспивателно на ранен човек? Каквото и да се изяснява, човекът си отиде по възможно най-тАпия и нелеп начин. Беше голям, защото милиони го харесваха и слушаха 50 години наред. Трябва да се прави IQ тест вече на желаещите да шифират, явно не е за всеки. Що народ измря само у нас от разни келемета по пътищата.

17

Анонимен

преди 2 месеца

Имайте предвид че тази германия която я познавате от преди 25 години няма нищо общо с тази Германия която е в момента. Живял съм 12 години в Мюнхен преди съпругата ми която е Германка най настоятелно ме накара да се преселим в Австрия. В германия вече няма Германски доктори всички са пришълци от вън. Няма я немската дисциплина и точност. Може да си представите щом сред полицаите има чужденци които едва говорят немски докъде е докарана германия. Германия не е това което беше германия умря.

16

Мен

преди 2 месеца

Инфаркт.... От ясно по-ясно