Снимка: архив БУлфото

Общ преглед
Легендата на сръбската музика Шабан Шаулич е починал след тежка автомобилна катастрофа в Германия. Певецът е издъхнал в болница, където е бил откаран веднага след инцидента. Това съобщават медиите в Сърбия в последния час, информира скопският “Канал 5“, цитиран от "Фокус".

Трагичната новина е съобщена от зетя на Шабан Шаулич, Бата Миркович.

Известният изпълнител е катастрофирал с автомобил в Германия. Според неофициална информация инцидентът е станал след концерт на звездата в германския град Биелефелд, когато двамата с кума му са пътували към международното летище в Дортмунд, като Шаулич не е шофирал автомобила.

След пътнотранспортно произшествие Шабан Шаулич е откаран в болница, където е починал от нараняванията, причинени от тежката автомобилна катастрофа.

Засега няма информация за състоянието на шофьора, както и дали при катастрофата има и други пострадали лица.

Шабан Шаулич е сръбски певец и композитор. Много популярен в родината си. Той е на сцената от 70-те години. Определят го като "Крал на народната музика“. Преди да започне да се занимава с музика е тренирал футбол.

Роден е на 6 септември 1951 г. в град Шабац, в мюсюлманското семейството на Илдуза (с моминско име Демирович) и Хусеин (Хуса) Шаулич.

Шабан Шаулич е открит за музикалната сцена от известния сръбски акордеонист Будимир (Буца) Йованович. През 1969 г. издава първия си албум – "Дайте ми утеха“ („Дајте ми утјеху“). През 1972 г. излиза албумът "Био сам пијанац". До 1975 г. автор на песните му е Будимир Йованович, след което Шаулич започва сам да пише и композира.

Най-популярната песен на сръбския певец е Dodji da ostarimo zajedno. Шаулич има над 30 студийни албума.

Последният му концерт у нас е в "Арена Армеец" на 21 декември миналата година. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар