Снимка: Twitter

Легендата на сръбската музика Шабан Шаулич загина в тежка катастрофа вчера, след като пиян шофьор ударил отзад колата, с която певецът пътувал.

Според сръбските медии виновният шофьор е карал със 180 км/ч и не е имал книжка, но информацията остава непотвърдена от германската полиция за момента. От зверския удар колата на Шаулич е била смазана точно на мястото, на което е бил той.

Още по темата

Багажникът буквално е "влязъл" в задната седалка на Сеат-а.

Късно снощи от получените травми е починал и музикантът Мирсад Керич, който е управлявал колата, съобщава сръбският Blic. Другият ранен пътник - Бобан Стоядинович, се е разминал с по-леки наранявания.

Изпълнителите в Сърбия изказаха своите съболезнования към семейството на Шабан Шаулич, Цеца Величкович посети и дома на легендарния певец.

Сръбският президент Александър Вучич и външният министър Ивица Дачич също поднесоха съболезнования на близките.

Трагедията се разигра след участие на Шабан в германския град Билефелд. След концерта той и музикантите поели към летището в Дортмунд, за да хванат полет за Белград.

 

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 9 месеца

От както е умрял не съм го виждал

41

дали пък

преди 2 години

Да ли пък не е некой нашенец "на ром", защото в България доста подобни без книжки изтрепаха доста народ по пътищата? И понеже в района са се настанили доста нашенци, та се питам просто...

40

Анонимен

преди 2 години

Най-вероятно си е немец, напоркал се с шнапс.