Снимка: Анатолий Попов

 Продукти:

2 цели пъстърви, почистени или друга ваша любима риба
1 голяма глава лук
зехтин
сол
хартия за печене
сухи подправки:
бял пипер
копър
магданоз
босилек
естрагон
дафинов лист
карамфил
маточина
риган
розмарин
мащерка
 
Приготвяне:
 
Рибата се измива добре и овкусява със сол и зехтин отътре и отвън. Поставя се в хартия за печене. Сухите подправки се смесват и се поръсват от двете страни на рибата. Върху нея наредете нарязания на кръгчета лук. Завийте рибата като бонбон и поставете в тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса до готовност. Сервирайте с гарнитура по ваш избор или със свежа салата. 

Още рецепти от "РъкоХВАТКИ" с Толик вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase