Снимка: Архив Булфото

Разкрит е автор на измамна схема, който чрез нерегистрирана посредническа фирма „набирал“ хора за морски екипажи. Измамникът получавал и уговорена преди това сума, съобщи МВР. 

Схемата на 41-годишния варненец А.В. е разкрита, след като "опарил" се гражданин подал сигнал. Клиентът му платил първоначално 800 евро, а малко по-късно -  още 440 евро.

Сделката била осъществена в офис на фирма за преводи и легализции, собственост на съпругата на А.В. Според събраните до този момент данни по същата схема били подлъгани и други мъже, които търсели работа и искали да бъдат включени в екипажите на корабите.

При последвалото претърсване на офиса на фирмата и на домашния адрес на А.В. полицаите открили множество задгранични паспорти, чужди дипломи, попълнени бланки - автобиографии на кандидати за работа, ксерокопия на документи за самоличност, договори и копия от договори, свързани с разпоредителни сделки с недвижими имоти, фирмени печати.

Иззет е и компютърът, на който били изготвяни договорите за посредничество по набиране на морски кадри, както и флашки с различни информационни данни.

А.В. е криминално проявен, осъждан е за измама и за документна измама в големи размери.

Работата по изясняване и пълната документация на случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase