Снимка: Булфото

Две групи от по 50 военнослужещи извършват оглед и маркират откритите боеприпаси в района на село Лозенец.

Миналата седмица в района избухнаха складовете за утилизация на боеприпаси край ”Петолъчката”, собственик на "Берета трейдинг" и разпръснаха снаряди в голям периметър.

Военните почистват обработваемите земеделски земи в трикилометровата зона около производствено-складовата база за боеприпаси "Стралджа – Мараш", собственост на частната фирма "Берета".

С предимство са районите на лозовите масиви, северно от село Лозенец, и бадемовите и черешовите градини в землището на община Стралджа.

До 10.00 ч. тази сутрин те прочистиха района на гробищния парк, югоизточно от село Лозенец. Вече са разчистени и основните пътища в трикилометровата зона в района на пътния възел
"Петолъчката" и зоната около помпената станция на град Стралджа.

7 артилерийски снаряда, 24 противотанкови гранати, 58 взривателя, 32 патрона и 15 броя взривни остатъци са открити вчера в района на складовата база за боеприпаси край стралджанското село Лозенец. Откритите боеприпаси са били изнесени.

Военнослужещите продължават работата по разузнаването и прочистването в трикилометровия район извън складовата база за боеприпаси, собственост на частната фирма "Берета Трейдинг", и по изнасянето на откритите невзривени боеприпаси и взривни остатъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase