Израелски военни изразиха тревога, че химическите оръжия могат да попаднат в ръцете на Хизбула. Снимка: архив, Reuters

Заместник-началникът на генералния щаб на израелските въоръжени сили генерал-майор Яир Навех предупреди, че Сирия притежава най-големия арсенал от химическо оръжие в света, както и ракети и снаряди с химически заряд, които могат да достигнат всяка точка от територията на Израел, съобщи Франс прес.

Ако му се даде такава възможност, Дамаск би се отнесъл с Израел по същия начин, по който се отнася със собствения си народ, подчерта генералът в интервю за израелското радио.

Още по темата

Сирия и Израел официално са в състояние на война. Дамаск подкрепя антиизраелските екстремистки групировки, посочва Асошиейтед прес.

Други израелски военни неколкократно заявиха през последните месеци, че Сирия притежава най-големия арсенал от химическо оръжие в света, като изразиха тревога, че тези оръжия могат да попаднат в ръцете на ливанската шиитска организация Хизбула, която е съюзник на Дамаск.

Според израелски военни експерти Сирия от 40 години произвежда бойните отровни вещества зарин, иприт и VX, които могат да се използват с ракети, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase