Втори внук на Цар Киро ще му "прави компания" в ареста поне за 24 часа. Снимка: Булфото
fallback

Шофьорската книжка на 20-годишния Ангел Рашков – внук на т.нар. Цар Киро, е отнета от старозагорски полицаи заради фалшива диплома за основно образование, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Това всъщност е вторият път, в който Ангел остава без свидетелство за управление на МПС.

През септември 2010 г. пловдивски полицаи отнели шофьорската му книжка, след като го заловили да кара пиян. Внукът на Цар Киро бил зад волана с 1,2 промила, а преди това вече бил глобен за това, че е карал пил.

Младият Рашков обаче оспорил наложеното му наказание и Пловдивският районен съд отменил постановлението за глоба от 1300 лв. и лишаване от право да шофира за срок от 16 месеца.

Така Рашков се явил в „Пътна полиция“ – Стара Загора, където е издадена книжката, за да поиска документът да му бъде върнат.

При проверка обаче контролните органи установили, че 20-годишният Ангел им представя фалшива диплома за основно образование.

Тя е издадена през 2008 г. от основно училище в Раднево, но полицаите установили, че Ангел Рашков никога не е учил там.

Сега внукът на Цар Киро е задържан за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

ЕВГЕНИ

преди 12 години

54963

88

varnenec

преди 12 години

*** да има образование,егати абсурда.*** не трябва въобще да стъпват в училищата.Трябва да има пълна сегрегация.Да чистят и да работят в чистота,за друго не стават.Да нямат изборни права

87

БАЧКАТОР

преди 12 години

Прави ми впечатление че срещу *** клан има повдигнати обвинения от типа на неплатени данъци, фалшиви дипломи и липса на разрешителни, нарушения за които в повечето случаи се присъждат административни наказания т.е глоби и в по-редки случаи условни присъди. На никой от *** не е повдигнато обвинение за подбуда към убийство?! Значи изводите всеки от нас може сам да ги направи.

fallback