Снимка: Reuters
fallback

Терористичният акт в метрото в Минск е разкрит, заяви президентът на Беларус Александър Лукашенко.

„Днес в 5,00 часа престъплението беше разкрито. Те дадоха показания“, каза Лукашенко.

„Главното е, че ние знаем кой и как го е извършил. Засега не е известно защо, но и това скоро ще стане известно“, добави той, цитиран от РИА Новости.

„Задържаните за терористичния акт в метрото в Минск, извършен в понеделник и отнел живота на 12 души, признаха за извършването не само на това престъпление, но и на други взривове“, съобщи Лукашенко.

„Задържаните признаха, че са извършили не само терористичния акт в метрото, на тяхната съвест лежат и терористичните актове в Деня на независимостта на 3 юли и във Витебск. Чудовищно, но е факт: всички тези негодяи, извършили престъпленията, са работели в конкретни трудови колективи – кой стругар, кой електричар“, каза Лукашенко.

Той е възложил във връзка с терористичния акт в метрото в Минск да бъдат разпитани опозиционни политици.

Oще по темата

"Възложих да бъдат разгледани всички изявления на политически дейци. Ние търсим съучастниците и поръчителите. Тези дейци от така наречената „пета колона“ може да разкрият картите си и да посочат кой е поръчителят", каза Лукашенко.

„Всички да бъдат привлечени и разпитани, независимо от всякаква демокрация, стона и воя на чуждите страдалци“, заяви президентът на Беларус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

anarhist

преди 13 години

сега не разбирам как може някой да твърди че в беларус е по зле от бг.имате интернет господа в youtube има филмчета може да се уверите че в беларус живеят по добре от колкото ние в българия.по добрите улици и санирани блокове са само мечта за нас .а що се отнася до заплатите едно е с три радиатора на времето да плащаш 18 лв за парно друго е сега само с 1 работеш радиатор сметката да ти е 130 лв.гледайте и покупателната способност.

70

Stalin

преди 13 години

"всички тези негодяи, извършили престъпленията, са работели в конкретни трудови колективи кой стругар, кой електричар"Много ми напомня за едно друго време с едни други другари дето всичко им беше ясно. Тези другари сега са крупни капиталисти и тн.

69

ЩЕ ПАДНЕ ....

преди 13 години

.....ЛУД МАЙТАП ОБАЧЕ, ....КАТО ГРЪМНАТ ОЩЕ НЯКОЯ БОМБА В БЕЛОРУСИЯ!ТОГАВА ЩЕ СА ВИНОВНИ.....ФАШИСТИТЕ ,"СВЕТОВНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ" И.....МЕЖДУНАРОДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ....!ПРОРОК СЪМ----ТАКА ДА ЗНАЕТЕ!

fallback