В памет на жертвите от терористичния акт на Домодедово. Снимка: БТА
fallback

Взривената на московското летище Домодедово бомба според някои данни е била напълнена с натрошен гранит и баластра, пише „Российская газета“. Официално потвърждение за това няма.

Използването на такива взривни устройства, отбелязва изданието, е характерно за палестинските терористи.

„Поясът на смъртник“ от подобен тип не може да бъде засечен от металодетекторите. Освен това натрошеният гранит има мощно поразяващо действие и парченцата трудно се изваждат от тялото на пострадалия.

По данни на „Российская газета“ в Русия „каменни бомби“ досега не са били използвани.

На 26 януари в медиите се появи информация, че руските власти са поискали помощ от пакистанските служби за разследването на терористичния акт.

Не е изключено терористът да е преминал обучение в лагерите на бунтовниците в тази страна.

„Российская газета“ пише, че е възможно организаторът на терористичния акт да се е укрил в чужбина след атентата.
 
Първоначално беше съобщено, че взривената от камикадзето бомба е била напълнена с метални поразяващи елементи: болтове и парченца арматура.

Впоследствие обаче се появи неофициална информация, че експертите са се усъмнили в това и са склонни да приемат откритите в телата на загиналите и ранените парчета метал за отломки от количките за багаж и други предмети.

Oще по темата

В четвъртък от руския национален антитерористичен комитет казаха, че една от версиите за терористичния акт на Домодедово е т.нар. чуждестранна следа, пише Lenta.ru.

Преди това руският премиер Владимир Путин каза, че терористичният акт не е свързан с Чечения.

Експлозията стана на 24 януари в залата за посрещачи на международния терминал на летище Домодедово. Загинаха 35-има души, сред които и един българин. Най-малко 150 души бяха ранени, повечето от тях и до момента се лекуват в болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Петьо-Еврей

преди 13 години

Много добро предложение подържам го на 100%. трябва в най кратки срокове да започнем да работим нат това нещо.

22

гого

преди 13 години

до Любомирчо , първо искам да ти благодаря че ме наричаш Умнико и за да ти се отблагодаря аз пък ще те нарека Многознайко - естествено на когото някой много усърдно е успял да промие мозъка . Много си ми ясен след като ти защитаваш ТЕРОРИЗМА и и естествено смърта на хора които с нищо не са заслужили това -- Не Политици а Обикновени хора , смятам че ще е по добре да пишеш в Арабските форуми

21

Анонимен

преди 13 години

Абе гого умнико. Палестинците се бораят по-този начин защото само така могат да се противопоставят на еврйските крадци, откарднали държавата има убили над 500 000 и изгонили над 5 000 000.------------------- Лошите евреи са откраднали земята на палестинците, а добрите руснаци са отишли на приятелско гостуване при чеченците, пък тези лоши домакини не оценяват голямата чест и взривяват добрите русначета. Колко добри са чуждите партизани и какви гадове са нашите терористи!

fallback