Бърнаутът е сериозен и тежък проблем пред съвременното общество. Мирослава Радкова дава поглед за това какво в нейната собствена книга "Изборът - Когато душата гладува".

"Бърнаутът е професионално и емоционално прегаряне, имах момент в живота ми в доста мъжка енергия, материално ориентирана, работех на 5 места едновременно и в един момент това ме доведе до прегаряне, което започна с припадъци, стягане в челюстта. За тази диагноза лечението е почивка", сподели писателят в съботното издание на "България сутрин".

Тя споделя историите от личния си живот в книгата, кога разбира, че има проблем и как се изправя отново.

"В книгата съм описала цялостната история, защото всъщност не е важно какво ядем и от какво трупаме килограми, а по-дълбокият въпрос е от какво боли. В книгата е описан целият ми живот от 3 години и целия процес на трансформация", коментира Радкова пред Bulgaria ON AIR.

За нея мотивацията е епизодична и отслабва, затова разчита на доверието.

"В социалните мрежи виждаме само успехи, добре изглеждащи хора. Това на тези, които са в трудна психологическа ситуация, не им помага да станат по-добре, напротив - те се сравняват с другите и се чувстват още по-зле", посочи гостът.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase