Снимка: Istock

Лятото е най-подходящото време в годината, през което бихме могли да свалим с лекота няколко излишни килограма. Може би някои от вас се питат как би могло да се случи, след като е сезон на ваканции, почивка, наслаждаваме се на коктейли, любими храни и много сладолед.

Можем да почиваме активно и да съобразим как да се храним, така че не само да запазим добрата си форма и тонус, но и да подпомогнем детокса на тялото си. Нали не сте забравили за лунната диета?

Първата дата за юли месец, с която стартира този режим е 6 юли, когато е и новолуние в знака на зодия Рак. За лунната диета е известно, че се следват определени фази на Луната. От настъпването на всяка фаза, в рамките на 24 часа се консумират само фрешове – плодови, зеленчукови, вода, зелен, билков чай. Напитките не бива да се подслаждат с мед и други подсладители.

Лятото ни предлага изобилие от свежи плодове и зеленчуци, които да превърнем в полезни и свежи сокове. Консумацията на вода е много важна в горещините, а чайове ще ни помогнат да сме свежи и да елиминираме излишните течности от организма.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase