Снимка: Istock

Лятото е вече тук! И няма как да не свързваме този период от годината с дългите безгрижни дни на плажа и сексапилния шоколадов загар. В следващите редове ви предлагаме няколко натурални масла, които ще ви помогнат да направите кожата си гладка и красива. Кои са те?

Сусамово масло

То е доста гъсто, лепкаво и силно ароматизирано масло и трябва да се използва пестеливо. Има естествен SPF фактор от около 4 до 6 и допълва добре кокосовото масло. Една наистина хубава рецепта за масло за тен включва:

  • 80% кокосово масло;
  • 10% слънчогледово масло;
  • 5% сусамово масло;
  • 5% зехтин.

Смесете тези масла заедно и нанесете върху кожата преди излагане на слънце. Ако искате да добавите допълнително подхранващо и възстановяващо масло, добавете 10% масло от шипка и 3% масло от семена от моркови. Ако пък искате да си направите лосион, добавете 10% пчелен восък, разтопен с маслото, след това добавете 20% сок от алое вера към тази смес.

Натуралните масла могат да направят невероятни неща за възстановяването, подмладяването и защитата на кожата ви. С тяхна помощ можете да се насладите на здрава и блестяща кожа, като същевременно я предпазвате от увреждане. Използването на натурални масла и други съставки е не само евтин вариант, но и много ефективен начин да се грижите за кожата си.

Не забравяйте да нанасяте и слънцезащита с висок фактор, както и да избягвате обедното слънце, когато UV лъчите са най-силни.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase