Снимка: Istock
fallback

Лятото наближава и идва времето, в което ще започнем да носим сандали и отворени обувки. За да повишим самочувствието си е важно да се погрижим за стъпалата си и най-вече за напуканите си дехидратирани пети.

За да носите сандалите си с високо вдигната глава, върнете мекотата на петите си с помощта на някои прекрасни домашни средства против напукана и груба кожа.

Крем с масло от ший и кокосово масло

  • 3-4 супени лъжици масло от ший;
  • 3-4 супени лъжици кокосово масло;
  • 10 капки масло от лавандула;
  • 10 капки масло от чаено дърво;
  • 5 капки масло от здравец;
  • 5 капки масло от ванилия.

На водна баня на тих огън разтопете маслото от ший и кокосовото масло. Разбърквайте, докато се смесят и разтопят добре. Свалете от котлона и оставете да изстине леко. Добавете останалите етерични масла и разбъркайте много добре. Прехвърлете в подходящ буркан. Нанасяйте ежедневно сутрин и вечер.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 седмици

никакви мазила, като студент тренирах плуване и хванах ужасни гъбички, нищо не памагаше от мазилата, и забелязах че като съм със спарените гуменки в лаба по 12 часа на ден и така не си сменях чорапите една седмица, и спряха да ме сърбят краката, така продължих с тия чорапи 3 седмици, и химиците ми казаха че се получават амоняк, ацетилдехиди и малко формалин, но по естествен начин от спарването в гуменките и тези химии убиват всички гъбички и бактерии, евтино и мързеливо, а за пети свинска мас

10

Анонимен

преди 3 седмици

Не, никакви мазилка, като студент тренирах плуване и хванах ужасни гъбички, нищо не памагаше от мазилата, и забелязах че като съм със спарените гумени в лаба по 12 часа на ден и така не си сменях чорапите една седмица, и спряха да ме сърбят краката, така продължи с тия чорапи 3 седмици, и химиците ми казаха че се получават амоняк, и ацетилдехиди и малко формални по естествен начин от спарванвто в гуменките тези химии убиват всички гъбички и бактерии, евтино и мързелив, а за пети свинска мас

9

Лекар

преди 3 седмици

Първо 1 път месечно накиснете краката за 30мин в в 1л.топла вода с половин чаена чаша ябълков оцет половин пакет сода бикаронат и 3сл.морска сол..След с финна пила махнете загрубелите места,оправете ноктите и накрая намажте с йод леко навсякъде стъпала, нокти,м/у пръстите и билно с кокосово масло накраяи и чорапи за през нощтта. Изхвърлете гъбичасалите си 2 ръка маратонки.

fallback