Снимка: istock

Ако попитате човек, който се е опитвал да отслабне, надали ще ви отговори колко лесно му е било. Общоприетите съвети за отслабване включват стриктна диета и редовни упражнения. Те също са доста трудни за спазване, заради което много хора се обръщат към разни съвети за бързо и лесно отслабване, които обаче освен че могат да се окажат вредни, могат и да не ви помогнат да отслабнете.

Вижте кои са съветите за отслабване, които трябва винаги да отбягвате.

Упражненията са в основата на отслабването

Този погрешен съвет кара някои хора да правят изтощителни тренировки без да спазват диета. Претоварването на организма с упражнения и спорт може да има обратния ефект. В тялото се натрупват големи нива на хормони на стреса, кортизол и адреналин, които усилват стремежа на организма да съхранява повече мазнини в резерв.

Ако се храните нездравословно и ядете калорични храни, защото мислите, че с изтощителните тренировки ще ги изгорите, трябва да знаете, че това е доста лоша комбинация, която никой диетолог няма да ви препоръча.

Няма нужда да стартирате диета и да правите упражнения по едно и също време

Ако се ограничавате в храненето, но наблягате на тежките и интензивни упражнения, за да изгорите мазнините по-бързо, това има негативен ефект, защото скоро ще изгубите запасите си от енергия. Ще изгубите и мотивацията си, защото резултатите няма да са задоволителни.

За да е успешен планът за отслабване и преобразяване на фигурата е необходимо обмисляне на тренировъчния режим в зависимост от типа диета, който следвате. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase