Източник: Reuters

Проучвания сочат, че близо една трета от жените и 15% от мъжете нямат желание за редовен секс. Има обаче някои дребни промени, които могат да се направят, за да се върне загубената жажда за любовни ласки.

Да се плануват повече любовни срещи

Ако събота вечер с половинката означава гледане на телевизия по анцуг на дивана вкъщи, едва ли може да се очаква да се породи особено сексуално желание у партньорите. То може да се разпали с романтична старомодна среща.

Не е необходимо срещите да бъдат грандиозно романтични. Просто може да се организира ходене на кино или вечеря, те трябва да са само за вас двамата и да напомнят за чувствата, породени от първите срещи.

Проблемът може да се крие в някои медикаменти

Хормоналните промени играят важна роля в сексуалното желание, а противозачатъчните хапчета могат да бъдат най-сериозния нарушител. Те намаляват синтеза на тестостерон, а като резултат от това – да понижат либидото. Някои видове дори могат да причинят болка по време на секс.

Следва да се обърне внимание и на другите медикаменти, към които посягаме, тъй като те също могат да бъдат причина за пониженото сексуално желание. Освен контрацептивните таблетки, медикаменти, които влияят на либидото, са тази за повишено кръвно налягане, за лечение на гастроезофагеална рефлуксна болест, тревожност и депресия.

Лубрикантът може да помогне

Ако сексът по принцип е болезнен, трудно може да се появи сексуалното желание. Една от основните причини за болка по време на полов акт е вагиналната сухота. За щастие, за този проблем има решение и то е лубрикантът. За най-правилният избор, следва да се проведе консултация с гинеколог.

 

Повече полезна информация за здравето може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase