Снимка: Istock

Вероятно няма човек, който да не иска да се чувства добре със себе си, да изглежда привлекателно дори с напредването на възрастта. Стареенето е естествен процес. Въпреки това начинът ни на живот може да ни попречи или да ни помогне да остаряваме красиво.

Въпрос на избор е как се храним всеки ден. А изборът на храни определено оказва влияние върху кожата ни и не само. Като най-голям орган в нашето тяло, кожата ни е изложена всекидневно на вредни влияния на околната среда, стрес, нездравословни навици. Хубавото е, че има как да се погрижим за нея, консумирайки полезни храни, които могат да помогнат за подобряване на състоянието ѝ, както и на целия организъм, разбира се.

Едни от най-добрите храни за по-млада и красива кожа са броколи, зелен чай, нар, ядки, какао, ленено семе.

Вижте още от най-добрите храни за повече младост.

Спанак

Спанакът е още една от най-добрите храни за млада кожа. Редовната му консумация ни осигурява витамини C и K, за които е известно, че спомагат за образуването на колаген. Също така спанакът е богат и на желязо, лутеин, цинк, магнезий и витамини A, E, които подпомагат обновяването на кожата.

Горски плодове

Едни от най-вкусните и полезните за здравето и красотата на кожата, освен това и с малко калории и захари. Ягоди, сини, червени боровинки, къпини, малини, дължат своите прекрасни цветове на пигменти, наречени антоцианини. За тях е известно, че са мощни антиоксиданти. Според изследвания, консумацията на горски плодове допринася за намаляване на възпалението и оксидативния стрес, които са отговорни за причиняването на признаци на стареене.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase