Снимка: Архив БТА

В понеделник председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Цветан Райчинов ще връчи почетен знак-плакет на съсловната организация на медиците, участвали при спасяване на пострадалите от катастрофата на магистрала „Тракия”.

В спасителната акция са участвали 20 лекари, които в нощта на 15 юни приели пострадалите от тежката катастрофа, съобщават от БЛС.

Те са както от Спешно отделение, Втора хирургична клиника, Клиниките по неврохирургия, лицево-челюстна хирургия, изгаряния, ортопедия и травматология, така и от Центъра по образна диагностика и КАРИТ.

Още по темата

Както неведнъж беше подчертано до момента, Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив е една от малкото  в провинцията, която разполага със спешни екипи, апаратура и консумативи, за да осигури навременна помощ на пострадали в подобни инциденти.

Доказателство за това е, че само за 3 часа в нощта на катастрофата лекарите и сестрите от спешния екип са обработили травмите на 20 пострадали, 9 от които продължават да се лекуват в клиниките на болницата, уточняват от БЛС.

Ръководството на съсловната организация изказва своята дълбока признателност на всички медици за техните професионални действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase