Снимка: Istock

Едва ли има жена, която напълно да харесва тази част от тялото си, а дори и на дамите с перфектни форми им се налага да поддържат ханша и дупето си с подходящите упражнения. Кои са те?

Кръгове на бедрата

Кръговете на бедрата са упражнение, което можете да изпълнявате в изправено положение. То подобрява стабилността и гъвкавостта на бедрата. За да започнете, застанете на левия си крак с изпънат десен крак. Ако се чувствате нестабилни, дръжте се за стена или стол за опора. С десния си крак правете малки кръгове. Стремете се да направите по 20 кръга по посока и обратно на часовниковата стрелка. След това правете кръгове с левия крак. Кръговете на бедрата помагат за укрепване и стабилизиране на мускулите около ставата.

Поза пеперуда

Позата на пеперудата е упражнение в седнало положение, което разтяга бедрата ви и насърчава кръвообращението. Седнете на пода, като използвате кърпа или възглавница, за да поддържате таза си, ако е необходимо. Свийте коленете си и поставете стъпалата на краката едно до друго. С помощта на лактите натиснете коленете си надолу към пода. Задръжте за 30-60 секунди. Забележете разтягането, което усещате докато бедрата ви се отварят и как напрежението се освобождава. За още по-дълбоко разтягане доближете краката си максимално до тялото.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase