Снимка: Sofia Dental Meeting

България става домакин на най-големия в Източна Европа форум на зъболекарите.

Над 30 лекции, повече от 20 практически курса, 10 клинични демонстрации, както и 2 трансмисии на живо от специализирана клиника ще се проведат в рамките на Sofia Dental Meeting 2009.

Форумът продължава от 1 до 4 октомври в София.

Международният конгрес се провежда за втори път у нас. Целта на организаторите е България да стане традиционен домакин.

В рамките на форума ще бъдат представени малко известни у нас материали и методи за зъболечение.

Ще бъдат показани „трикове”, които спестяват време и пари на пациентите като поставяне на керамична коронка за 20 минути (традиционно тази процедура трае няколко дни), пародонтологична операция с лазер, възстановяване на зъб чрез съвременни технологии други новости.

За първи път ще бъде организиран ВИП-курс за най-добрите специалисти по дентална медицина у нас.

Курсът ще бъде ръководен от един от основателите и бивш президент на Европейската Естетична Дентална Академия проф. Бичачо.

Един от доайените на съвременната имплантология проф. Саадун от Франция ще учи нашите зъболекари на най-новите тенденции в тази модерна дисциплина.

Практикуващите зъболекари ще „се учат” на свински и агнешки глави (чиято зъбна анатомия е сходна с тази на човека). 

По време на конгреса ще бъде излъчена „на живо” операция за разкриване на импланти и поставяне на надстройки на пациент.

„На живо” ще бъде направена и демонстрация на изработване на порцеланови фасети.

На форума ще бъде представен и анализ и резултати от проучването на зъбното състояние на българите. То е направено сред 3 000 души от д-р Дамянов и д-р Бонев,преподаватели във Факултета по Дентална Медицина към Медицинския университет в София.

Подобно изследване не е правено у нас през последните 20 години. Фокусът тази година ще бъде върху състоянието на зъбите на децата.

Целта на международната среща е българските специалисти да „сверят часовника си” със съвременните технологии и методи, без да се налага да пътуват до Ню Йорк, Чикаго или Париж, където традиционно се провеждат подобни форуми.

В България пристигат над 20 световноизвестни зъболекари, които ще споделят опита си със своите български колеги.

Сред тях е и д-р Мауро Фрадеани – светило в съвременната естетична дентална медицина, чийто пациенти са едни от най-богатите и влиятелни хора в Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase