Снимка: Spirit of Burgas
fallback

4 юли, понеделник

ПРЕМИЕРА

Лари Краун
Том Ханкс е режисьор, сценарист и изпълнител на главната роля в нова романтична комедия с Джулия Робъртс. Двамата носители на „Оскар“ пресъздават оптимистична любовна история как кризата може да се окаже личностно спасение за изгубилите себе си в корпоративната джунгла. Филмът разказва за ветеран от флота, който неочаквано се оказва на улицата, без работа, с ипотека, дългове и липсваща идея как да запълни новото си свободно време. Така Лари Краун (Том Ханкс) се записва в колеж, където се запознава с Мерцедес Тейнът (Джулия Робъртс) – учителка, отегчена от брака и разочарована от професията си. Тази среща променя и двамата със скоростта на светлината. Още за филма!

Трансформърс 3
За да се насладите на поредното визуално приключение, зад което стои Майкъл Бей ("Лоши момчета", "Армагедон", "Пърл Харбър", "Островът") е необходимо да се заредите с два часа и половина търпение, както и да се трансформирате в лют тийнейджър, жаден за многообразни битки и железарии, вдигнати във въздуха. Едва ли някой ще се изненада от силната пукотевица, която вдигат роботите във вечната битка между Аутоботи и Десептикони. Феновете на „Трансформърс” именно затова са и дошли. Но третата част ще набере напрежение чак след първия час. Дотогава Майкъл Бей и компания са направили лирично отклонение към комични ситуации, въртящи се около битовите проблеми на главния герой Сам Уитуики (Шая Лабъф) и са подновили сюжетите около Студената война с нова конспирация, в която влизат Аполо 11 и авария в "Чернобил". Още за филма!

МАЛЪК СЕЗОН

Балсамирана с любов / Всичкоядеца
Сред акцентите за вечерта са представяния на две пиеси на млади български автори, за които тепърва ще чуваме. "Балсамирана с любов" е драматургичен текст на познатия с необикновената си проза и поезия Иван Димитров ("Животът като липсваща лъжица"), режисиран от Веселин Димов. Ще бъде показана от 18.00 часа в Камерната зала на Сфумато. "Всичкоядеца" пък е авторски текст на младия поет Мирослав Христов ("Череша с гравитация"), който ще бъде представен от актрисата Елена Димитрова. Началният час е 20:00, а мястото - Зала Underground.

5 юли, вторник

МУЗИКА

House of Pain
Нокаут и Illmate ще подгреят свотовноизвестната калифорнийска банда House of Pain на първия им концерт у нас, който ще се състои на 5 юли в зала „Христо Ботев”. Още за концерта – тук и тук!
Зала Христо Ботев
5 юли (вторник), 19:30

КИНО

Апартаментът
Филмът с Венсан Касел и Моника Белучи разказва за Макс и Лиза, които се срещат във възможно най-неподходящия момент от живота си. Параноичното им разминаване забърква приятен коктейл от абсурди и случки, който те държи през цялото време залитащ на границата на истерията и възторга.
Euro Cinema
5 юли (вторник), 16:00

МАЛЪК СЕЗОН

Нощен гост
Криминална пиеса, която, за разлика от много други, които са обявени за такива, наистина е криминална. В нея ще откриете всичко, което бихте искали да срещнете в посочения жанр - изненадващи сюжетни ходове, съспенс, необяснимо поведение на героите, динамичен диалог и, разбира се, много хумор. Като добавим към това и постановъчния екип от млади, талантливи творци, можем само да си кажем: "Е, какво повече искаме?".
Театрална работилница Сфумато
5 юли (вторник), Камерна зала, 19:00

6 юли, сряда

КИНО

Галантни дами
Костюмна еротична комедия в дворцовия декор на Франция от 16-ти век с балдахини, неустоим кавалер, палави женички, рогоносци. Добавката са цитати от Ронсар и Монтен, а пикантната подправка - присъствието на Изабела Роселини, Ричард Болингер, Мариан Басле...
Одеон Филмотечно кино
6 юли (сряда), 18:00

7 юли, четвъртък

МУЗИКА

Parkway Drive
Parkway Drive идват от малкото сърфистко градче Байрън Бей в Австралия и едва за няколко години групата успява да се издигне до хедлайнер на турнета и фестивали в САЩ и Европа. Всеки един от до момента трите им дългосвирещи албума, се радва на изключителен успех за банда от подобен калибър. Феновете, както и специализираните издания по цял свят ги сочат за една от водещите банди в модерната метъл музика в момента. Неповторимият им стил, съчетаващ тежки, но и мелодични китарни партии със смазваща ритъм секция и разкъсващи съзнанието вокали, ги превръща в банда-еталон за съвременната екстремна музика. Последният им албум Deep Blue, издаден през юни 2010 година, дебютира на второ място в официалната австралийска музикална класация, както и на 39-то в топ 200 на списание Билборд, което го превръща в най-добре приетият им от критиката и феновете до момента. От българска страна ще ги подгряват Expectations и Melekh.
Mixtape 5
7 юли (четвъртък), 19:00

КИНО

Развод по италиански
В комедията на Пиетро Джерми от 1961-а барон Фердинандо e сицилиански благородник, отегчен от живота и от досадната си съпругата Розалия. Има си и звучно, префинено галено име - Фефе, както и нова възлюбена, желана бъдеща съпруга - младата братовчедка Анджела. Има и сериозен проблем - да се разведеш в Италия през 60-те години на миналия век е просто невъзможно! Единственото разрешение е Розалия да бъде пожертвана - мда, в името на любовта. Остава само да се намери любовник на "невярната" съпруга, за да е очевидно, че рицарят Фефе просто е защитил честта си. По италиански!
Одеон Филмотечно кино
7 юли (четвъртък), 20:00

ТЕАТЪР

Ножица трепач
Интерактивната кримка се играе на пълни салони от самата си премиера и любовта на публиката не е случайна. Сюжетът разказва за лъскав фризьорски салон, където клиенти са арменец антиквар, някакъв странен тип и разглезена, богата баронеса. На горния етаж с ножица е убита известна пианистка и е очевидно, че заподозрени са всички. Странният тип се оказва не по-малко странен следовател, към когото се присъединява и неговият помощник – също клиент на салона. Кой е убиецът, решава публиката...
Театър Българска армия
Театър Българска Армия
7 юли (четвъртък), 19:00

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback