15 юли, петък

ПАРТИ

Roger Sanchez
Един от най-известните ремиксатори и диджеи в света ще подгрее София за Solar Summer Festival 2011 на финалната права. Познаваме го покрай хитовете Another Chance, Turn on the Music, радио шоуто Release Yourself, резиденцията на клуб Pacha, записите за компаниите House Music Movement, United DJs of America и Ministry of Sound, собствения му лейбъл Stealth Records и работата за имена, като No Doubt, Anastacia, Garbage, Jamiroquai. Остава само поредната ни среща с него на живо...
Ялта
15 юли (петък), 23,00

ЕВРОПЕЙСКИ КИНОПРЕГЛЕД

Всичко, което обичам
"Всичко, което обичам" представя една история от началото на 80-те години – историята на едно момче, семейството му и неговите приятели. Зрителите наблюдават света през очите на двайсетгодишния чувствителен Яцек, който живее в крайморски град. Великите исторически събития – манифестациите, стачките, въвеждането на военно положение, са фон за най-прекрасните неща – жаждата за живот, младежката радост, музиката, секса и първата страстна любов. Сблъсъкът между идеалистичния свят на младостта и този на възрастните ще покаже на Яцек, че не може да избяга от реалността. Визуалното и музикалното оформление на филма пренасят зрителя в тези времена. Сценографията и музиката – хитовете на полския пънк-рок, пресъздават специфичната атмосфера отпреди 30 години. Благодарение на това съвременната публика може да разбере един свят, който вече не съществува, и хората, които са живели в него.
Арт киноклуб НДК
15 юли (петък), 22,00


16 юли, събота

МУЗИКА

Southwick
Една от най-интересните млади банди на родна сцена, SouthWick потапят публиката във фънки атмосфера, взривоопасни парчета, импровизации, танци и... онази подправка, която прави звука им уникален и разпознаваем. Пробвайте го!
Studio 5
16 юли (събота), 22,00

ЕВРОПЕЙСКИ КИНОПРЕГЛЕД

Саша
Животът може да е ужасно сложен! Особено когато си на 19 години, хомосексуалист и имаш тайна любовна връзка със своя учител по пиано. Да бъдеш хомосексуалист в Кьолн, всъщност не е дилема, освен ако все още няма Coming Out и ако майка ти не планира бъдещето ти като концертиращ пианист, а баща ти – твоето завръщане в Черна гора със семейството. И когато хомосексуалността за бащата е голям срам и абсолютно табу, учителят по пиано обявява, че напуска Кьолн завинаги, тогава е последният срок да се вземат решения въпреки страха от техните последствия – и наистина трябва голяма порция смелост най-накрая да бъдеш себе си!
Саша е един филм за имигранти в голям германски град, за всекидневието на едно семейство в един мултикултурен жилищен квартал и за трудностите, открито да се говори за сексуалното влечение.
Арт киноклуб НДК
16 юли (събота), 22,00


17 юли, неделя

КИНО

Открадната красота
След като майка й се самоубива, деветнайсетгодишната Луси решава да замине за Италия, откъдето да купи бои за картините си. Има и други причини, които правят пътуването й така желано. Тя иска да възстанови връзката си с Николо Донати – млад мъж, в когото се е влюбила при последното си пътуване до Италия преди четири години. Освен това Луси се опитва да намери отговор на загадката, която открива в дневника на починалата си майка Сара. Великолепни Лив Тейлър, Джеръми Айрънс, Рейчъл Уайз и Джейсън Флеминг.
Euro Cinema
17 юли (неделя), 13,15

ИЗЛОЖБА

Свободното време
Международният художествен проект на Латвия, Чехия, Швеция и България ще представи творбите на млади автори, интерпретиращи малко експлоатираната от изкуствата тема за свободното време. Кураторският избор на Борис Данаилов обединява и конфронтира различни медии, техники и възгледи, които изненадват с цял куп нови идеи. Можете да ги видите до 30 юли.
Националната галерия за чуждестранно изкуство

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase