22 юли, петък

МУЗИКА

Омара Портуондо
На 22 юли в зала 1 на НДК ще се състои поредният концерт на Omara Portuondo и оригиналния Оркестър на Buena Vista Social Club 14 музиканти, сред които Guajiro Mirabal (тромпет), Jesus Aguaje Ramos (тромбон и музикален директор на оркестъра), както и вокалистите Idania Valdés и Carlos Calunga. Още за Omara и концерта!
НДК, Зала 1
22 юли (петък), 20,00

Благотворителен концерт за Милена
Rubikub, D2, Рут Колева и Gravity Co. Ще изнесат специален общ благотворителен концерт, за да помогнат със средства за възстановяването на 20-годишната Милена Петрова, която пострада при нелепия инцидент с паднал парапет на балкон на 14 май в София. Всички, които са съпричастни, могат да се забавляват с музиката им и да помогнат с 10 или повече лева за нейното възстановяване. Още за концерта!
Pork Pie
22 юли (петък), 20,00

КИНО

Лунатици
Филмът, донесъл Оскар за най-добра актриса на Шер, за най-добра поддържаща женска роля на Олимпия Дукакис и за най-добър сценариий разказва за чудесиите, които се случват в Бруклин при пълнолуние. Особено в сърцето на Лорета, която разбира, че истинската любов не е тази с обещанията в църквата, а тази, която просто те побърква.
Одеон Филмотечно кино
22 юли (петък), 20,00

23 юли, събота

МУЗИКА

P.O. Box
Французите P.O.Box започват да вдигат ска пънк шум над целия свят още през 2001 година и оттогава имат зад гърба си над дузина турнета и хиляди концерти, като заслужено са си спечелили славата на банда с "експлозивни изпълнения на живо". На концерта им у нас ще ги подгряват Nina School – сравнително млада френска банда, чието сценично присъствие също обещава доста силни емоции. От българска страна в купона ще се присъединят La Muchedumbre и Чефо Машината. Още за концерта!
Pork Pie
23 юли (събота), 20,00

ТЕАТЪР

Ало, ало
Ако английският телевизионен сериал, разказващ за клетия съдържател на кръчма в окупирана Франция Рене, ви липсва, в театър Възраждане с удоволствие ще ви върнат към най-забавните моменти от него. Под режисурата на Роберт Янакиев ще оживеят познатите герои – клетият и похотлив съдържател на кръчма Рене, досадните му съпруга и тъща, сластните сервитьорки, нацистките окупатори, феминистката съпротива, заблудените английски шпиони, картината „Грешната Мадона с големите бомби”, запомнящите се фрази („Слушайте внимателно, няма да повтарям”, „Добрютро”). Специфичният хумор в сериала не е за всеки, заради което и ако не сте негов болен фен, е възможно и постановката да не съвпадне с вкуса ви. Ако обаче сте готови да рискувате – смело напред.
Театър Възраждане
30 юли (събота), 19,00

КИНО

Преди и сега
Поредният успешен омнибус събрал звезден режисьорски състав включващ френската прима Фани Ардан, един от най-награждаваните режисьори от новата турска вълна Хюсеин Карабей, най-провокативният ирански режисьор Джафар Панахи, един от водещите режисьори от африканския континент Идриса Уедраого и бразилеца Тата Амарал. Още за Късо съединение 2011!
Euro Cinema
23 юли (събота), 19,30

24 юли, неделя

ИЗЛОЖБА

Изчезващата Африка
Димитрина Василева ще разкаже приключенията си по време на едномесечното й пътешествие по земите на източноафриканските племена с фотографската изложба „Изчезващата Африка”. Със снимките авторката споделя усещането си за свързаност с този красив, див, неопитомен континент. Експозицията е съставена от 50 фотографии и представя живота и културата на част от плeмената в Източна Африка, които вследствие на цивилизацията, глобализацията, принудителната миграция, промени в климата и екологията, политически и икономически интереси, както и намесата на християнските мисионери са напът да загубят културната си идентичност и автентичния си облик. Още за изложбата!
PhotoSynthesis Art Center
21 юли (четвъртък) – 29 юли (петък)

КИНО

Торемолинос 73
Забавна и умилителна, „Торемолинос 73“ е карикатурна и нежна комедия за двама съпрузи през 70-те, които попадат в порноиндустрията заради безкрайната си наивност и желанието си да имат дете...
Euro Cinema
24 юли (неделя), 22,15

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase