Ищар Алабина. Снимка: АРТ БГ
fallback

3 юни, петък

МУЗИКА

Babyface Clan, Pyromania и Остава
Три от най-емблематичните български рок групи от 90-те за първи път ще свирят на една сцена. И макар че стиловете им са крайно различни, събитието определено има потенциала да предизвика по някоя носталгична сълза от радост, че можем отново да чуем толкова емблематични проекти, при това – наведнъж. Ако си фен, не прави грешката да го изпуснеш...
Mixtape 5
3 юни (петък), 21,00

КИНО

Според размера
Копродукцията на Израел, Франция и Германия предлага необикновена смесица от любов, смях и сумо. В нея четирима приятели стигат до заключението, че е безсмислено да се тормозят с диети, когато вместо това могат да излязат на ринга. Решението от своя страна води до безброй комични ситуации и насочва вниманието ни към социалния натиск върху хората с наднормено тегло. Филмът използва борбата сумо като начин за получаване на признание и протест срещу обсебения от мисълта за диети свят, а и показва спорта като начин за справяне с личните проблеми. Всеки от персонажите крие тайни и лични чудатости, които интригуват, разсмиват и поддържат напрежението. Режисьорите не оставят нито един повод за смях да им се изплъзне, но едновременно с това не се притесняват от забавни размишления за смъртта. Те не използват свръхтеглото на героите си като повод за подигравки и въпреки че много добре разбират съдбата им, не се отнасят с лъжливо състрадание към тях.
Дом на киното
3 юни (петък), 19,15

ТЕАТЪР

Вълните
Режисьор, драматург, писател, асистент на Лакан и световноизвестен психоаналитик, Арлет Ричи поставя у нас собствената си дебютна пиеса „Вълните (по повод на Вирджиния Улф)”. Сюжетът в нея се развива между двете войни, в хотел на английския бряг и след близо двайсетгодишна раздяла се събират петима неразделни от детинството приятели. Извикал ги е Бърнард – издател и неуспял писател, баща на три деца, в момента неизлечимо болен. И петимата са петдесетгодишни. Невил е самотен ерген и самолетен конструктор, който в навечерието на Втората световна война „подготвя унищожението на всички ни” – както заявява Сузан, домакиня, майка на пет деца. Рода е ангажирана писателка феминистка, която се бори за сексуално равноправие между половете, Джини – все още очарователна известна певица. Липсва онзи, в когото са били влюбени всички – съвършеният Пърсивал, загинал преди повече от 20 години в Индия. Противно на житейската логика обаче Бърнард не умира, а действието неочаквано се връща с двайсет години назад – когато всички са още в колежа, и още по-неочаквано – когато са деца…
Народен театър „Иван Вазов“
3 юни (петък), 19,00

ПАРТИ

Basement Freaks
На 3 юни Camp Sessions дава началото на лятото с гостуването у нас на германския диджей и продуцент Basement Freaks. Той ще представи най-новия си албум Something Freaky, с който разби всички представи за Ghetto Funk & Funky Breakz звученето на световно ниво. Преди Basement Freaks феновете на drum & bass звученето ще чуят фънки фурията SAVA, а след специалния гост – щафетата ще поеме резидентът на поредицата партита Emil Prize. Вечерта ще бъде завършена с Bruhu. Той е подготвил специален ударен сет тип "Никой да не мърда", затова е почти сигурно, че изгревът ще се посрещне в градината на заведението.
Ялта
3 юни (петък), 23,00

4 юни, събота

МУЗИКА

Жизел Смит
Соул дивата Жизел Смит ще представи уникална компилация за първи път пред българска публика на 4 юни. Космополитната британска изпълнителка пристига в България с култовия DJ Дом Северини и с виртуозния перкусионист Бенджи Бутон. Жизел Смит става известна в Европа и САЩ буквално за една нощ с парчето “Working Woman”. Чувственият кадифен глас и смайващо високият й диапазон бързо се превръщат в запазена марка. Още – тук!
Mixtape 5
4 юни (събота), 22,00

ПАРТИ

Martin Garcia
Аржентинецът Martin Garcia пристига у нас със специалните референции на Hernan Cattaneo. Той е обиколил многократно световните сцени и е свирил заедно с едни от най-добрите в жанра, сред които Sasha, Nick Warren, Jimmy Van M., Danny Howells... Безспорно обаче сред големите му успехи е съвместната му работа със сънародника  му Hernan Cattaneo. А сред най-запомнящите им съвместни изяви е сетът им през 2006 на Зимната музикална конференция в Маями. Музиката на Martin е с характерния за него прогресив – електро хаус, като сам признава, че стилът му е силно повлиян от британската денс индустрия.
Ялта
4 юни (събота), 23,00

КИНО

Амадеус
Моцарт срещу Салиери. Моцарт срещу Моцарт. Филм за Голямата музика и Големия творец. Двубоят между посредствен и велик композитор продължава до самия край. История за дива завист, сломена от лъчезарното безгрижие на гения, което обаче не продължава дълго. Един от шедьоврите в световното кино. Задължителен.
Одеон Филмотечно кино
4 юни (събота), 18,30

ТЕАТЪР

Правилата на играта
„Правилата на играта“ е първата пиеса на непълнолетен автор, която се поставя у нас. Неин автор е Стефан Прохоров, а режисьор – също дебютиращият Димитър Стефанов. Спектакълът е абсурдна комедия за игрите, в които участваме, без да сме напълно сигурни какви са правилата в тях. Още за него – тук!
Младежки театър
4 юни (събота), 19,00

5 юни, неделя

МУЗИКА

Ищар Алабина
Световноизвестната етно изпълнителка Ищар Алабина ще дойде у нас с бенд от 12 музиканти, бекинг вокали и танцов състав. Освен на богат репертоар ще станем свидетели на зашеметяващ спектакъл с богати сценични декори и атрактивни костюми. Още – тук и тук!
Национален дворец на културата
5 юни (неделя), 18,30

ТЕАТЪР

Nordost
Дело на младата режисьорка Василена Радева, спектакълът е вълнуваща риалити възстановка на терористичната акция в Театъра на Дубровка, потресла света през октомври 2002 в Москва. Преживяваме случилото се там през три различни гледни точки – Тамара – лекар, чиито майка и дъщеря са в театъра, докато самата тя дежури в линейките пред него, Олга, която е сред заложниците със съпруга и детето си, и Зура – млада чеченка, превърната в черна вдовица. Интимна и искрена, постановката ни въвлича в мисловните монолози на три жени по време на едно от онези събития в живота на хората, които ни променят из основи...
Младежки театър
5 юни (неделя), 19,00

КИНО

Вода за слонове
Класически и красиво заснет,  „Вода за слонове“ е любовна драма по историческия бестселър роман на Сара Груен. Във филма действието се развива по време на Голямата депресия в САЩ. Бедният студент по ветеринарна медицина Якоб (Робърт Патинсън) постъпва на работа в цирк и се влюбва в съпругата на собственика – Марлена (Рийз Уидърспун), която е звездата в програмата. Те преоткриват красотата под купола на цирка и се сближават, докато се грижат за един специален слон. Преодолявайки всички препятствия, включително жестокия и тираничен съпруг (поредна блестяща роля на носителя на Оскар за „Гадни копилета“ Кристоф Валц), Якоб спасява Марлена от нещастния й живот и те двамата заживяват заедно до края на дните си. Бавен, красив и подходящ за цялото семейство.
Cinema City – 13,50
Арена The Mall - 11,40, 16,50, 21,45
Арена Запад и Арена Младост – 12,15, 14,45, 17,15, 19,45, 22,15

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 12 години

то пък една културааа. то пък едни екстри....дай им само чалга на шопите и се оргазмят яко

1

аноним

преди 12 години

Жалко-всички културни екстри са все за столичани,а в провинцията-кучета ни яли .

fallback