7 март, понеделник

ПРЕМИЕРА

Агенти на съдбата

Ние ли контролираме съдбата си, или невидими за нас сили ни манипулират? Мат Деймън  ще ни потопи в едно от възможните решения на задачата в ролята на човек, надникнал в бъдещето си. След като осъзнава, че иска нещо съвсем друго, той се втурва в преследване на единствената жена, която някога е обичал. Докато мистериозни агенти са готови на всичко, за да му попречат.. Още за филма!

Ранго
Джони Деп е героичен хамелеон в анимацията, разказваща за странното му пътешествие през Дивия запад на малкото въоръжено до зъби пустинно градче Прах. В забутаното местенце без закони, населено от най-лукавите и своенравни създания в пустинята, далеч не толкова храбрият гущер внезапно започва да се откроява. Посрещнат като последната надежда, която градът отдавна очаква, новият шериф Ранго е принуден да играе ролята си докрай. И постепенно да се превърне в това, за което се преструва... Още за филма!

С мръсна газ

Никълъс Кейдж в продукция, подобна на плиткоумния „Призрачен ездач“. Той е  престъпник, който ядосва Сатаната, след като бяга от Ада с надеждата да отмъсти за убитата си дъщеря и да спаси новороденото й бебе от секта, която се готви да го пренесе в жертва. Специални ефекти, малко диалог, много куршуми, кръв и каскади с коли.

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Лора от сутрин до вечер

Новият филм на Димитър Коцев – Шошо, разказва историята на една млада жена, която има само един ден, за да повярва в стара загадка, да се довери на своите приятели и да намери любовта. В главната роля е Милена Николова – Миленита, а филмът изглежда повече от обещаващ къс ново българско кино.  Всичко за София филм фест 2011!
Cineplex
7 март (понеделник), 19,00

МУЗИКА

Миленита от сутрин до вечер

Веднага след премиерата на „Лора от сутрин до вечер“ партито ще продължи с поредния приятен концерт, на който Миленита ще изпълни песните от новия си албум Gato, както и няколко от парчетата в саундтрака на филма.
Sofia Live Club
7 март (понеделник), 22,00

8 март, вторник

МУЗИКА

Abso-Live-Lutely
Живко Петров, Калин Вельов и Любо ще обединят сили за общ концерт за празника на жената – 8 март. Ще звучат познати и любими композиции, както и нечувани мелодии. Музикантите обещават приятна вечер с изненади, оригинални аранжименти, впечатляващи изпълнения и ванилови изкушения. Съвсем като реклама, посипана с розово...
Sofia Live Club
8 март (вторник), 21,00

ТЕАТЪР

Старицата от Калкута
Кабарето-noir на Явор Гърдев е сред най-забавните и сполучливи черни комедии на родна сцена в последните години. Съставена от миниатюри на Ханох Левин, „Старицата от Калкута“ представя четирима актьори в многобройни ситуации, представящи страха от смъртта по абсурдистки игрови и ужасно забавен начин. Три години след премиерата спокойно можем да наречем спектакъла „култов“. Още за него – тук!
Театър 199 Валентин Стойчев
8 март (вторник), 19,30

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Дневници от имението
Филмът на германския режисьор Крис Краус (награда за режисура на София филм фест 2007 за „4 минути“) разказва за лятото на 1914 година, когато 13-годишната Ода заминава от Берлин към имението в Естония при семейството си. По време на семеен пикник Ода открива ранен естонски анархист и решава да му помогне, като го укрива в лабораторията на баща си. Постепенно тайното приятелство между двамата се задълбочава, докато в същото време в семейството настъпва смут, а светът се готви за война... Всичко за София филм фест 2011!
Cineplex
8 март (вторник), 21,00

9 март, сряда

МУЗИКА

Jeremih

България е част от европейското клубно турне на 23-годишния рапър от Чикаго, чиято кариера в последната година се развива светкавично. У нас той ще представи най-новите си песни, както и хитовете Birthday Sex, Imma Star, I Like (ft. Ludacris) и други. Партито ще бъде подгрято от  Dj Swed Lu и Big Sha. Световноизвестният рапър идва у нас по случай 10-годишния юбилей на домакините.
Jim Beam
9 март (сряда), 22,30

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Бютифул
Новият филм на режисьора Алехандро Гонзалес Иняриту („21 грама“, „Вавилон“) е първият след дебюта му Amores Perros, сниман на испански. Историята разказва за мъж, който е въвлечен в подземния свят и се изправя лице в лице със стар приятел от детството, който сега е полицай. Мъжът е Уксбоу (Хавиер Бардем), самотен баща, който иска да осигури безопасно бъдеще на своите деца. В главната женска роля пък е любимката на Алмодовар Бланка Портийо. Всичко за София филм фест 2011!
Национален дворец на културата, Зала 1
9 март (сряда), 19.00

ТЕАТЪР

Битие 2
Текст на един от най-нашумелите драматурзи в света – Иван Вирипаев. Базиран е върху писма, монолози и песни на лекуващата се от шизофрения учителка Антонина Великанова, за която отиват и парите от платените авторски права на текста. Режисирани от Николай Ламбрев-Михайловски, в постановката се раздават младите актьори Савина Бързева, Дамян Тенев и Илиян Марков. Драматургичният експеримент ги води от обърканото бръщолевене, през трансовото пеене на мръсни песни, до гигантските и по руски дълбоко развити въпроси за Господ, любовта, смисъла и вселената.
Театрална работилница Сфумато
9 март (сряда), 19,00

10 март, четвъртък

ПРЕМИЕРА

Памид
Според енциклопедиите памид е най-разпространеният в миналото сорт грозде в България. Според създателя на "Памид" Филип Трифонов, постановката е опит за смесване на текстове за публика с дегустация на червено вино. Нестандартното мероприятие, издържано донякъде в стил stand-up комедия, при която актьорът като писател, изправен пред публика, се опитва да я забавлява, има за цел и да популяризира автентичните български сортове грозде: памид, широка мелнишка, гъмза и мавруд. Ако текстовете по поръчка запознават взискателната публика с неизвестни събития, факти и личности от историята на страната ни, дегустацията има за цел да възкреси неподправения вкус на местните винени сортове.
Сатиричен театър
10 март (четвъртък), 19,00

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Манчестър Юнайтед от Свищов

Документалният дебют на Стефан Вълдобрев разказва за 46-годишният Марин Левиджов, който се прочу из цяла България, като прие името на любимия си футболен отбор. Лентата обаче не засяга футбола, а разказва за борбата на един човек да намери себе си в последните 20 години, да се бори за желанията си в условията на „демокрация“, да сбъдне мечтите си. Интервю с режисьора очаквайте скоро в Dnes.bg!!! Всичко за София филм фест 2011!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase