Loco Dice. Снимка: Ялта
fallback

28 януари, петък

ИЗЛОЖБА

Artистичен Бalkansky Coloureaten Dъb
Мнозина вероятно не знаят, че най-успелият по света български продуцент и диджей е и талантлив график по образование, а и призвание. Е, сега е моментът да разберете. Изложбата „Artистичен Бalkansky Coloureaten Dъb“ ще представи изкуството на Иван Шопов с Visual & Audio шоу, включващо  трите лица на продуцентската му същност - Cooh, Balkansky, Drumkid. На фона на музиката ще видим и работите му като художник – всички обложки на албуми, които е правил, работи от предишните му изложби у нас и в чужбина, както и чисто нови творби. Познатите кораби, стълби и дарк образи този път са допълнени от нови теми и мотиви, а подаръкът към феновете ще са принтове на платна и уникални дрехи с омагьосващите картини на по-ниски цени, които ще се продават на място. Очаквайте интервю с автора ексклузивно за Dnes.bg!
5 Open Art Space
28 януари (петък), 20.00

МУЗИКА

Bluba Lu & Blubabox
След като обиколиха няколко града с електронния си проект Blubabox, Bluba Lu отново събраха банда за клубни участия, която ще представят с настоящия концерт. В нея, редом с двигателите на проекта Константин Кацарски и Димитър Паскалев, на сцената ще се качат - Румен Благоев - бас, Даниел Петров - барабани, Деница Геогиева - вокал.
В този състав групата ще ни представи множество нови парчета, част от които са включени в престоящия им нов албум, който Блуба Лу записаха миналата година с Еди Стивънс, британски продуцент, известен като пианист на Молоко.
След концерта ще видим и аудиовизуалната продукция Блубабокс, с която Димитър и Константин представят клубни ремикси на своя музика от по-стари албуми.
Sofia Live Club
28 януари (петък), 22.00

ПАРТИ

Loco Dice
Една от най-ярките звезди на световната клубна сцена Loco Dice избра България за старта на европейското си турне.
Сетът му у нас ще сложи начало на двумесечна обиколка, която ще премине през Италия, Холандия, Германия, Англия, Испания и други горещи точки на континента.
Интересен факт за артистa е, че през 90-те се изявява като хип-хоп диджей и подгрява артисти като Snoop Dogg, Ice Cube и Usher по време на някой от европейските им изяви.
Сега, години по-късно той е един от най-популярните диджеи в жанра, осъществил колаборации със световни имена, като  Richie Hawtin, Marco Carola и Sven Vath.
Сетът му ще бъде подгрят от аржентинеца Guti, който ще представи ексклузивен едночасов лайв сет, както и от Любо Урсини.
Ялта
28 януари (петък), 23.00

КИНО

Вкусът на черешата
Великолепно заснета и омагьосваща с вълшебството на всекидневната красота, иранско-френската копродукция разказва за господин Бадии.
Той е взел решение да се самоубие, но търси някой, който да му помогне. Сам е изкопал гроба си в планината, но му трябва човек, който да го зарови и оплаче. Първо пита кюрдски войник, който му казва, че само вкусът на черешата го е спрял преди време да се самоубие. След това Бадии пита афгански духовник, но и той му отказва категорично. Накрая се запознава с един азер, който работи като препаратор на животни, има болен син и също е търсил спасение в самоубийството. Младият мъж се съгласява да помогне на господин Бадии...
Euro Cinema
28 януари (петък), 19:00
30 януари (неделя), 18:30

ТЕАТЪР

Коко (Coco Chanel)
Представлението на режисьора Възкресия Вихърова е интересен поглед върху живота на модната икона Габриел Коко Шанел. Представен като диалог между младостта (изиграна от Ася Иванова) и мъдростта (изиграна от Цветана Манева) на Коко, тя представя чувствена и мъдра равносметка за любовта, работата и живота на една жена, изтъкана от стил и желязна воля. Още за постановката чети тук!
Театър 199 Валентин Стойчев
28 януари (петък), 19:30

29 януари, събота

КИНО

Светкавици!
Един фалшив Дядо Коледа, едно нефокусирано ченге, две страхотни мацки и много балкански хумор. Вторият филм на Радивое Андрич (Когато порасна, ще стана Кенгуру) е суперхит в страната си в годината, в която излиза (2001) и представлява модерна приказка с привкус на зараждаща се градска субкултура. Музика, купони, наркотици, мечти за големи сцени и смях до зори. Както само балканците могат!
Euro Cinema
29 януари (събота), 22:00

ТЕАТЪР

Канкун
След блестящата кримка „Шведска защита“ актьорският състав, воден от режисьора Бина Харалампиева, е готов с новата си постановка по нашумелия испански драматург Жоржи Галсеран. Отново на ръба между комедията и драмата, постановката се върти около вечното колебание при избора на партньор в живота, на границата между реалното и възможното.
Малък градски театър Зад Канала
29 януари (събота), Малък градски театър Зад Канала, 19:00

МУЗИКА

Стенли
След националното си турне Стенли отново ще зарадва публиката с концерт с парчета от целия си репертоар (от периода с Тангра до съвсем новите песни). Заедно с Мишо Шишков (пиано, слайд китара) и Георги Георгиев (китара) той ще ни потопи в невъобразимата смесица от поезия, носталгия, качествен рок и алтернативен звук и един от най-добрите гласове в българската музика. В последните месеци Стенли показа, че годините прекъсване не само не са го извадили от форма, а точно обратното. Той е във върхова форма, публиката го обожава и всички тестове на времето са взети с отличен. Уверете се сами!
Coda
29 януари (събота), 22:00

30 януари, неделя

КИНО

Амрика
Едно от задължителните заглавия в тазгодишното издание на „Цветята на Корана“, „Амрика“ разказва за Муна. Тя е объркана бъбривка, готова да се бори с всичко, за да намери своето място в обществото – с предразсъдъците на околните, с неразбиращите я власти, с килограмите, дори и с малкия си син, който веднъж пристигнал в Щатите, решава че трябва да е „cool” и да пренебрегне майка си.
Изпълнен с безброй комични ситуации, предизвикани от тоталната промяна на средата /Палестина – САЩ/, Amreeka е типичен пример за все по-често използваното определение “dramedy”.
Подход, който по много по-човешки начин ни кара да симпатизираме на хората от Палестина, отколкото тежките военни драми, които представят кървавите терористични атентати в региона. Виж пълна програма на „Цветята на Корана 2011“!
Дом на киното
30 януари (неделя), 15:00

ФЕСТИВАЛ

Sunday Art Report
Поредното неделно арт събитие ще ни срещне с две чудни български групи – добре познатите на родните меломани Насекомикс и чисто новите, но много интересни Rubikub. Преди тях ще слушаме скандалния сценарист на Слави - Иво Сиромахов, който наскоро разгневи блог общността, но пък ощастливи издателите на книгите си с нестихващи продажби в последните години. Подправката ще бъде Пощенска кутия за приказки, чиято тема този път е "Под леглото”. Ще четат музикантите Димо (P.I.F.) и Цветелина Чендова, в компанията на още няколко симпатични медийни и арт муцуни.
Строежа
30 януари (неделя), 17.30

ТЕАТЪР

Четири стаи
Четири стаи, четири екипа от режисьор, сценограф и актьори и едно пиколо, прехвърчащо между тях на Нова година. Българската постановка по пиесата, вдъхновила култовия филм на Алисън Андърс, Александър Рокуел, Роберт Родригес и Куентин Тарантино е оригинална, забавна, интригуваща и изпълнена с черен хумор, ирония и интересни решения. Още за нея – тук!
Театър София
30 януари (неделя), 19:00

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

wow

преди 13 години

vsi4ko shte posetq, davaite like

fallback