7 януари, петък

ТЕАТЪР

Ножица трепач
Интерактивната кримка се играе на пълни салони от самата си премиера и любовта на публиката не е случайна. Сюжетът разказва за лъскав фризьорски салон, където клиенти са  арменец-антиквар, някакъв странен тип и разглезена, богата баронеса. На горния етаж с ножица е убита известна пианистка и е очевидно, че заподозрени са всички. Странният тип се оказва не по-малко странен следовател, към когото се присъединява и неговият помощник – също клиент на салона. Кой е убиецът, решава публиката...
Театър Българска Армия
7 януари (петък), Голяма сцена, 19:00

КИНО

Полет над кукувиче гнездо
Класическият филм на Милош Форман по романа на Кен Киси, с Джак Никълсън и Луиз Флечър в главните роли е вечна история за свободата и величието на човешкия дух и цената на отстояването му.
Одеон Филмотечно кино
7 януари (петък), 19:00

8 януари, събота

МУЗИКА

Стенли
След националното си турне Стенли отново ще зарадва публиката с концерт с парчета от целия си репертоар (от периода с Тангра до съвсем новите песни). Този път освен Мишо Шишков (пиано, слайд китара) и Георги Георгиев (китара), с него на сцената ще бъде и китаристът Ташо Колев, което предполага още по-рок аранжименти и динамичен звук. В последния месец Стенли показа, че годините прекъсване не само не са го извадили от форма, а точно обратното. Той е във върхова форма, публиката го обожава и всички тестове на времето са взети с отличен. Уверете се сами!
Radio Cafe
8 януари (събота), 22.00

Senor Buffo & the Synchronizers
Родната реге-ска гордост ще изпълзят от зимната си дупка за един концерт с летни подправки – безгрижни ритми, весели текстове, пробивни брас партии и вечно прегракнал вокал, който предпочитаме по микрофон, но ще получим добре облечен.
Арт клуб на Иван Асен 6
8 януари (събота), 19.00

ТЕАТЪР

Четири стаи
Четири стаи, четири екипа от режисьор, сценограф и актьори и едно пиколо, прехвърчащо между тях на Нова година. Българската постановка по пиесата, вдъхновила култовия филм на Алисън Андърс, Александър Рокуел, Роберт Родригес и Куентин Тарантино е оригинална, забавна, интригуваща и изпълнена с черен хумор, ирония и интересни решения. Още за нея – тук!
Театър София
8 януари (събота), 19.00

КИНО

Когато порасна, ще стана Кенгуру
Група младежи  пият, псуват, пушат трева и се шляят в Белград, докато младостта им си отива заедно с оптимизма за промяна в ежедневно отчаяната реалност на нещо очаквано, което все не се случва. Балкански хумор, истински истории и искрени персонажи.
Euro Cinema
8 януари (събота), 21:30

9 януари, неделя

МУЗИКА

Viperfish
Те са неприлично млади и адски добри. След почти 3 години заедно са на ръба, след който полетът към музикалния небосклон е безспорно насочен към звездите. Смесват най-доброто от банди като Muse, Nirvana, System of a Dawn и Alice in Chains, със собствен привкус, модерни подправки и личното си виждане и усещане за музика. Живеят във Великобритания и всичко до момента сочи, че имат данните да пробият там, заради което остава само да им пожелаем късмет.  Не прави грешката да ги изпуснеш, защото следващият им коцнерт у нас ще бъде след месеци...
Swingin Hall
9 януари (неделя), 21:00

Анимационерите, Джанго Зе

Дебат с публиката, литература с Любен Дилов, концерт на Джанго Зе и на Анимационерите в оригинален състав. Събитието е начало на нова мащабна музикално-литературна инициатива, която в следващите месеци ще предложи всякакъв вид изкуства плюс гости като Богдан Русев, Гери Турийска, Иво Сиромахов, Васко Катинчаров, Лига на Разказвачите, Насекомикс, Babyface Clan, Миленита, Rubikub и много други. Очакваме скорост и качество – от самото начало.
Строежа
09 януари (неделя), 17.00

ТЕАТЪР

Грозният
Постановката по пиесата на Мариус фон Майенбург е дело на чудото на новата българска режисура – Василена Радева. Отличена с няколко театрални награди, постановката е ироничен, авангарден и безмилостен поглед върху понятието красота в съвременния свят. Абсолютно задължителна спирка на столичната сцена!
Театър София
9 януари (неделя), 19.00

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase