Снимка:
fallback

Блестящ дебют начело на ЦСКА 1948 записа Росен Кирилов. "Червените" надвиха Славия с 3:1 в мач от 23-ия кръг на efbet Лига, като постигнаха най-голямата си победа като гост в своята история в елита.

Тя можеше да бъде и разгромна, ако в последните секунди ветеранът Димитър Рангелов не бе отбелязал почетното попадение за "белите". Преди това Ангел Бастунов (67), Васил Шопов (86) и Денислав Александров (88) дадоха три гола преднина за новаците.

Успехът изведе "червените" на пето място с актив от 34 точки, докато в същото време положението на най-стария столичен клуб стана много тежко. Славия остана на 12-то място с актив от едва 19 точки, като има преднина от само две пред последния Етър, който има мач по-малко, а в същото време гостува на "виолетовите" в последния кръг от редовния сезон.

Двубоят по всяка вероятност беше последен за Алексадър Тарханов, който след като тимът записа 14-та загуба през тази кампания, се очаква да бъде уволнен.

"Много неприятна загуба в такъв момент, когато точките са толкова важни. Грешките са изцяло наши. Отборът на ЦСКА 1948 стоя по-добре на терена. Закъснявахме да бием футболистите на ЦСКА 1948".

"Целият отбор не се справи, избързвахме и в последния пас. Мачът за Купата беше тежък. Оказа влияние, но това е програмата", заяви след срещата помощник-треньорът на Славия Мартин Кушев.
 

Още за спорт четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Славист Варна

преди 3 години

Славия т.г. взема отново Купата и играе в Европа. ФК "Подуене" ще получи нови породи кафявокожи крави. Що се отнася до изпадане и Венци, Славия е на 108 г, най-старият ФК в Българско. Венци не е Славия. И младата публика на Славия е доста по-голяма от пенсиите на Гейарена.

11

Щирлиц

преди 3 години

Чичо Венци,чичо Венци...да ти..

10

ГМО

преди 3 години

Както направиха ново първенство за тирето, така ще увеличат отборите и няма да има изпадащи. Аман от схеми в жалкия ви футбол.

fallback