Снимка: БГНЕС
Полицията е арестувала четирима души във връзка с расистките обиди спрямо английските играчи след неделния финал на Евро 2020, който англичаните загубиха от Италия след изпълнение на дузпи, и предупреди провинилите се лица, които продължават да се разхождат свободно, че „ние ще ви проследим“, пише БГНЕС.
 
Обидите, на които бяха подложени Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака, които бяха отправени след пропуснати дузпи на „Уембли“ в неделя. Правителството и ФА също разкритикуваха обидите.
Още по темата
 
"Криминално престъпление от омраза започна от Британския футболен полицейски съюз, като сериозен екип от разследващи си проправя пътя през голям брой доклади от страната. Дузина данни бяха предадени на компаниите за социални мрежи и четирима души бяха арестувани от местните полицейски сили", се казва в полицейско изявление.
 
Бяха извършени 264 ареста в цялата страна във връзка с неделния финал и 897 инцидента, свързани с футбол. Общият брой арести за турнира на 630. Това е значително повишение в сравнение с криминалните инциденти на Мондиал 2018 в Русия и Евро 2016 във Франция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase